дом Здраве Десетима изгубиха битката с COVID в Шуменско за три денонощия

Десетима изгубиха битката с COVID в Шуменско за три денонощия

0
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

Десет са жертвите на COVID-19 в Шуменско за изминалите три денонощия. На 6 ноември са починали жени на 56 г., 71 г. и 78 г. На 7 ноември са починали трима мъже на 62 г. ,69 г. и 89 г. В неделя болестта е победила две жени на 75 г. и 79 г. и двама мъже на 69 г. и на 86 г. Това съобщиха от Многопрофилната болница в Шумен.
Към 9.30 часа днес в областната болница са настанени за лечение 235-има пациенти, като 173 са потвърдени за коронавирус. За останалие 62 се уточнява диагнозата. В петък, събота и неделя за лечение в болницата са приети 50 човека, изписани са 29.
Д-р Йорданка Маринова от МБАЛ-Шумен апелира да се спазват противоепидемичните мерки.
На 6, 7 и 8 ноември с положителен тест за COVID-19 и в карантина са 100 души от област Шумен.
На 6 ноември общо с положителен PCR са 55 души, като жените са 30,а мъжете – 25.
От община Нови пазар карантинираните са двама – две жени на 49 г. от с. Стан и на 26 г. от с. Върбяне.
В община Венец с положителен тест за коронавирус са две жени, на 44 г. от с. Ясенково и на 63 г. от с. Венец.
В община Хитрино е един мъж на 62 г. от с. Иглика.
В община Каолиново с положителен резултат от теста са мъж и жена, съответно на 52 г. от с. Браничево и на 75 г. от с. Пристое.
В община Смядово с положителен PCR и под карантина са момиче на 17 г. и жена на 63 г. те живеят в общинския център.
В община Велики Преслав, с. Кочово е карантиниран мъж на 82 г. и жена 57 г. от Велики Преслав.
В община Каспичан са трима под карантина. Две три жени на 54 г.и на 73 г. от Каспичан и на 64 г. от Плиска.
В община Шумен под карантина са 42 души, като жените са 21 и мъжете са 21. Най-малката жителка на Шумен, която е под карантина и с положителен резултат от теста, е момиче на 14 г. Под карантина е момче на 15 г. Под карантина е и 17-годишно момиче от Шумен.
На 7 и 8 ноември в област Шумен под карантина са 45 души.
В община Шумен под карантина са 29, като мъжете са 14 и жените са 15. 26 от карантинираните са от областния град. Трима от карантинираните са от селата Благово /жена на 71 г./, Лозево /жена на 59 г./ и от Белокопитово /мъж на 66 г./ Възрастта на заболелите е в голям диапазон. Най-малката е на 18 г. от Шумен, а най-възрастният е на 73 г. от Шумен.
В община Венец заболелите са трима мъже и една жена. Двама от мъжете са от с. Ясенково и са на възраст 58 г. и 62 г. Жената от с. Ясенково е 44 г. Болен от COVID-19 е и мъж от с. Черноглавци на 47 г.
В община Велики Преслав с положителен тест са една жена на 59 г., която е от с. Мокреш, а другата жена е от Велики Преслав и е на 42 г. Мъж на 56 г. от Велики Преслав е също в карантина.
В община Каолиново има трима диагностицирани с COVID-19. Мъжът е от с. Климент и е на 29 г. Другият диагностициран е от с. Браничево и е на 75 г. Жената е от с. Пристое и е на възраст 52 г.
В община Нови пазар са три жени. Жени на 71 г. и на 85 г. с положителен тест са от с. Памукчи. Другата положителна за коронавирус е на 57 г. и е от Нови пазар.
В община Смядово под карантина са един мъж и една жена съответно на 28 и 21 г.
В община Хитрино с положителен тест за коронавирус и под карантина е мъж на 59 г. Той е от Хитрино.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПремиерът Борисов: Изправяме целия потенциал на здравната система срещу COVID-19, осигурихме още 81 милиона лева за допълнителни мерки
Следваща статияДоброволци от област Шумен ще могат да даряват кръвна плазма във Варна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here