дом Култура Депутатът Милен Михов се срещна с школски директори, уважи и урок по...

Депутатът Милен Михов се срещна с школски директори, уважи и урок по родолюбие, поднесен от ученици

0
ДЯЛ

Народният представител от ПГ на Обединени патриоти и заместник-председател на ВМРО доц. Милен Михов, който е и заместник-председател на парламентарната комисия по образование и наука към Народно събрание на Република България, проведе днес от 15.00 часа в Основно училище „Христо Ботев“ в село Тушовица, работна среща с директорите на общински училища в община Върбица. Разискваха се въпроси, свързани със закона за предучилищното и училищно образование, както и текущи въпроси относно с дейността на образователните институции.

Директорите училищата предложиха на доц. Михов в националната електронна система за предучилищно и училищно образование модул „Институции“ да се въведе модул „Удостоверения, свидетелства и дипломи“, с което да може да стане достъпно отпечатването на задължителната документация при завършване на клас и степен образование. По този начин МОН лесно ще може да контролира издаването на такъв род документи. Досега това ставаше с платените програми на системата Админ.
Народният представител пое ангажимент да съдейства за реализацията на проект за изграждане на физкултурен салон в Средно училище „Пайисий Хилендарски“ – град Върбица.
От 16.00 ч. той участва в урок по родолюбие във връзка с отбелязването на празника на Светите братя Кирил и Методий чрез представяне на възстановката „Училищно изпитание“ по Стефан Изворски. Историята разказва за далечната 1846 г., когато на 11 май училищното настоятелство препитва учениците и въз основа на това, което те отговорят, решават дали да увеличат заплатата на учителката. Възстановката бе направена от учениците от ОУ „Христо Ботев“, както и със специалното участие на родолюбив комитет „Крум Страшний“ от Шумен, и танцов състав към Обединено училище „Св.Св. Кирил и Методий“ – село Бяла река, общ.Върбица.
След приключването на мероприятието учениците от двете школа се включиха в инициативата на МОН на публични и оживени места да се изпълни и изиграе българско хоро „Празнична сюита“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПродължава кампанията за събиране на стари електроуреди
Следваща статияШумен посреща ретро ралито „Златни пясъци“