дом Общество Депутатът Иван Иванов: Започваме разговори за внасяне на вот на недоверие към...

Депутатът Иван Иванов: Започваме разговори за внасяне на вот на недоверие към кабинета Борисов 3

0
ДЯЛ

Най-вероятно още следващата седмица в парламентарната група на БСП ще започнат разговори за внасяне на вот на недоверие към кабинета Борисов 3.
„Темите, по които може да бъде поискан вот са корупция, ръст на престъпността, слабости в социалната политика и липсата на реформи в земеделието”, това заяви пред 24shumen.com депутатът от БСП Иван Иванов. Ние сме най-голямата опозиционна група в парламента. И няма логика да подкрепим искането на колегите от ВОЛЯ за вот на недоверие, които са малко на брой. Инициативата за вота би следвало да е на БСП, категоричен бе Иванов. Заедно с члена на НС на БСП Димитър Дъбов и бивш шуменски народен представител, депутатът присъства на честванията по повод 73 години от 9 септември 1944.


Членове и симпатизанти на БСП уважиха празника. Венци и цветя бяха поднесени пред Паметника на свободата.


„Като партия столетница Българската социалистическа партия е наследник на всички позитиви и негативи на миналото. Ние сме длъжни да не премълчаваме и да не отминаваме датата 9 септември, още по-малко да я оставяме на отрицателите”, заяви в празничното си слово народният представител Иван Иванов. И няма защо да се стесняваме да твърдим, че на тази дата бе утвърдено общество с основни принципи – свобода, равенство и социална справедливост. В наши е трудно да се говори за социализъм, той е охулен, опорочен и сякаш лишен от перспективи, продължи Иванов. Според него социалистите са длъжни днес да реабилитират социализма, но не като плачат по неговото минало. Той поясни, че социализмът не е единствено по-добър живот и богатство, а социално-нравствена система в една високо развита икономическа среда.
В заключение депутатът обобщи: „Социализмът е жив. Жив е в нашата история. Това ще бъде някой нов 9 септември в бъдеще, както днес е в умовете и сърцата на хората“.
Социализмът е преди всичко човечност, по думите на Иванов.
На въпрос на 24shumen.com защо за датата 9 септември 1944 година оценките на историци и в обществото са негативни депутатът каза: „БСП възприема датата като начало на промените в държавата и затова ние го празнуваме. Други хора го възприемат по друг начин, това е тяхно право и не желая да ги коментирам“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧаст от Шумен и околните села остават без ток в неделя и понеделник
Следваща статияСпад на образуваните наказателни производства и обвиняемите лица през месец август

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here