дом Политика Депутатите се заклеха

Депутатите се заклеха

0
ДЯЛ

Най-възрастният депутат, Мика Зайкова от „Има такъв народ“, закле народните представители от 45-ия парламент.
Карантинираните депутати се заклеха онлайн. Първото решение, което приеха народните избраници бе за виртуално участие на карантинираните си колеги.
Тържественото заседание започна с поименна проверка на присъстващите. След нея Мика Зайкова произнесе традиционното слово на доаена на Народното събрание. „Вече 1300 години на този горещ кръстопът българите се борят да я има България и за да пребъде във вековете. И съвременните българи биха жертвали живота си да я има България. Да, България е минала през много трудни премеждия, но винаги е възкръсвала. Нашият мъдър народ винаги е намирал правилния път към възкресението. И сега България се намира през изключително тежка ситуация. Нашият народ много пъти ни е казвал къде грешим. Вие, старите управници, и ние, уж новите управници. Дали на референдум, дали на избори… Но на 4 април той ни изпрати в тази зала с една единствена заръка – промяна“, заяви Мика Зайкова. 
„Надявам се, че вие искате да видите в очите на българите щастието в това да не сме най-бедни, най-нещастните“, добави още тя.
Дистанционно клетва положиха и карантинираните депутати. Церемонията продължи с химните на България и Европейския съюз. По протокол следва речта на президента Румен Радев.
На основание член 111, ал. 2 от Конституцията на Република България министър-председателят Бойко Борисов подаде пред новоизбраното 45-о Народно събрание оставка на ръководения от него Министерски съвет. Писмото на премиера Борисов, с което подава оставката на кабинета, беше депозирано днес до председателя на Народното събрание чрез деловодствата на двете институции.
В съответствие с чл. 111, ал. 3 от Конституцията ръководеното от премиера Борисов правителство ще продължи да изпълнява функциите си до избирането на нов Министерски съвет и ще осъществи приемственост в управлението.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВаксинацията с „Модерна“ продължава в Шумен
Следваща статия27-годишен се разходи по време на наложената му карантина

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here