дом Общество Ден на отворените врати пред Астрономическата обсерватория на Шуменското плато

Ден на отворените врати пред Астрономическата обсерватория на Шуменското плато

0
ДЯЛ

Ден на отворените врати „От атома до космоса” ще се проведе пред Астрономическата обсерватория на Шуменското плато на 15 май, събота, съобщиха от Дирекцията на Природен парк „Шуменско плато”.
Предвидени са забавни химични експерименти за малки и големи, представяне на любопитни факти от различни сфери на науката и наблюдение на небесни тела с телескоп. За всички, които присъстват, ще има и изненади.
Началото ще бъде дадено от 19.00 часа пред Астрономическата обсерватория, а от 21.00 часа ще започне наблюдението на небесните тела. В този период на месеца Венера, Меркурий и Марс формират втори за годината малък парад.
Организатор на събитието е Центърът по природни науки към Факултета по природни науки на ШУ „Епископ Константин Преславски”. ДПП „Шуменско плато” и ШУ „Епископ Константин Преславски” си партнират при стопанисването и управлението на Астрономическата обсерватория на Шуменското плато.
Събитието „От атома до космоса” е безплатно и ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони без електрозахранване
Следваща статияТрудът на доброволци и горски служители се отплаща, скоро ще е факт новата гора над „Дивдядово“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here