дом Общество Делегация от Върховния областен съд в Нюрнберг гостува на Шуменския окръжен съд

Делегация от Върховния областен съд в Нюрнберг гостува на Шуменския окръжен съд

0
ДЯЛ

Делегация от Върховния областен съд – Нюрнберг, Германия бе на официално посещение в Шуменския окръжен съд. Това е първото посещение на висшите немски магистрати в областния град. Делегацията бе водена от д-р Кристоф Щрьоц – президент на Върховния областен съд в Нюрнберг. Придружават го заместник – председателя на съда г-н Манфред Швердтнер и съдия Валтраут Баейрлайн, съобщиха от ШОС-Шумен.
Официалното посещение на немските магистрати в България е резултат от партньорството на Апелативен съд – Варна и Върховния областен съд в град Нюрнберг, чиито ръководства подновиха сътрудничеството между двете съдилища, датиращо от преди 12 години.
На работната среща в Окръжен съд – Шумен заедно с немските гости присъстваха г-жа Ванухи Арекелян – административен ръководител и аредседател на Апелативен съд – Варна и заместникът на административния ръководител и ръководител на наказателно отделение в АС – Варна съдия Янко Янков. В началото на срещата с магистратите от окръжния съд и председателите на районните съдилища от Шуменския съдебен район, съдия София Радославова – председател на Окръжен съд – Шумен представи кратка презентация за историята, развитието и настоящето на съда. Място в презентацията намери и кратка историческа справка за Съдебната палата – знакова за града и паметник на културата.
Гостите бяха запознати и с образователните, социални и културни дейности на нашия окръжен съд. Интерес предизвика последното начинание на Окръжния съд – обявяването на конкурса за детска рисунка на тема „Съдебната палата през моите очи“. Домакините обещаха да изпратят календар за 2018г. с рисунката, класирана на първо място да краси и кабинета на Президента на Върховния областен съд в Нюрнберг.
Срещата продължи с обмен на информация за структурите, принципите и организацията на работа по отделения, системите за разпределение на делата в съдилищата и натовареността на съдиите от съдебен район Шумен и провинция Бавария.
На финала административният ръководител на ШОС г-жа София Радославова от името на целия съд подари на Върховния областен съд – Нюрнберг, Германия картина със сградата на Съдебната палата в града – дело на шуменски художник.
След срещата делегацията от Върховния областен съд в Нюрнберг и ръководството на Апелативен съд – Варна ще посетят първата българска столица Плиска, старопрестолен Велики Преслав и Мадарския конник.
Снимки: Окръжен съд – Шумен
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменско под жълт код, очакват се значителни валежи през нощта и сутринта
Следваща статияАкадемия „Дай посока на Шумен“ очаква инициативни млади хора

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here