дом Общество Декларация на ИБ на БСП – Шумен: Решенията, взети на заседанието на...

Декларация на ИБ на БСП – Шумен: Решенията, взети на заседанието на 19 април са нелегитимни!

0
ДЯЛ

Изпълнителното бюро на БСП в Шумен разпространи декларация във връзка с
появилата се информация в медийното пространство за проведено извънредно заседание на общинския съвет на БСП – Шумен, на което е извършен „преврат“.
В нея членовете на ИБ заявяват, че към момента, легитимно избраното изпълнително бюро на БСП – Шумен е функциониращо и изпълнява своите задължения. Всички други твърдения са неверни и заблуждаващи.
Декларацията е адресирана да лидера на БСП Корнелия Нинова, до членовете, симпатизантите и жителите на град Шумен и областта.
Ето какво още пише в декларацията:
На проведеното на 19.04.2018г заседание на общинския съвет на БСП – Шумен липсва кворум. На него са присъствали лица които не са членове на БСП :
г-н Владимир Иванов – изключен от БСП
г-н Христо Николов – бивш управител на „Титан – БКС“– изключен от БСП
Мирослав Желев – член на БСП, но не е член на общинския съвет
Взетото решение, не е събрало необходимия брой гласове съгласно устава на БСП, т.е. квалифицирано мнозинство с 21 от общо 41 души. Решението е взето с 19 гласа.
В устава на БСП не е предвидено налагане на колективна мярка за въздействие, каквато е целта на взетото решение.
От посочените причини е видно, че взетите решения са нелегитимни и не могат да възпроизведат последствията които целят участниците.
Всичко това се случва в момент, в който Изпълнителното бюро организира две мащабни мероприятия – регионална среща на представители на движението на ветераните на девет области, провела се на 20.04.2018г. и обучение на председателите на основни партийни организации провела се на 21 и 22.04.2018г.
Заседанието на Общинския съвет на БСП се провежда във време, когато Изпълнителното бюро на БСП е ангажирано в изпълнение на мероприятия съгласно приетия план за работа през 2018г
Събралите се членове на Общинския съвет на БСП са действали користно с цел удовлетворяване на лични амбиции (изразяващи се в дискредитиране на членовете на действащото в момента бюро и овладяване ръководството на БСП ), в лицето на бившия кмет на град Шумен – Красимир Костов и на настоящия общински съветник – Анатоли Стоянов.
Част от присъстващите гласуват под заплаха, манипулации и изнудване. Някой от тях са в тесни роднински връзки помежду си, като например вуйчо – племенник. Визираме случая Станислав Борисов Бачев – роднина на Красимир Костов, който дори е осъждан за притежание на наркотици, което автоматично изключва високия морал на част от събралите се в четвъртък – 20.04.2018г
Всички тези действия целят дискредитиране и уронване престижа и авторитета на БСП в Шумен в навечерието на предстоящите местни избори. Тези действия обслужват единствено и само интересите на управляващата към момента партия в Община Шумен.
Изпълнителното бюро на БСП – Шумен, /което до момента е единствено и легитимно избрано/ счита, че Красимир Костов, Анатоли Стоянов, Станислав Бачев, Николай Калев – бивш председател на БСП –Шумен, трябва да понесат своята морална, гражданска и партийна отговорност. Те се явяват основни организатори и двигатели по отношение неуспешните опити за разцеплението в Шуменската партийна организация. Твърдо сме убедени, че всякакви опити за разцепление ще претърпят провал. Всички, които до сега чрез действията си са се стремили да внесат конфронтация и разцепление в БСП не са постигнали успех и са понесли своята отговорност.
Заявяваме своята готовност за провеждане на срещи и разговори с всички останали представители на Общинския съвет на БСП, участвали в това заседание, за да не бъде допуснато плануваното разцепление на организацията.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКолата без номера за 1 година, ако е поверена на шофьор, употребил алкохол
Следваща статияГлад за директори на училища в областта, продължава търсенето и на преподаватели