дом Общество Две студентки от Шумен са стипендиантки на фондация „Еврика“

Две студентки от Шумен са стипендиантки на фондация „Еврика“

0
ДЯЛ

Двама студенти от ШУ „Епископ Константин Преславски“- Донка Аргирова, четвърти курс, специалност „Педагогика на обучението по математика и информатика“ и Елица Станачкова, първи курс на магистърска програма „Екология на микроорганизмите, биотехнологии, пречистване и контрол“ са избрани за стипендианти на фондация „Еврика“, съобщиха от администрацията на висшето училище.
За седемнадесета поредна година фондацията определи студентите от цялата страна, които ще получат именни стипендии в десет научни области тази година.
Критерият по който се избират постигнат успех в обучението, не по-нисък от Мн.добър 5.00 и записани за редовни студенти в университетите по предвидения за учебната 2019/2020 г.
Стипендията на първата студентка е за постижения в овладяването на математиката, а за Елица Станачкова за постижеиня в овладяването на аграрните науки и горското стопанство. Стипендията е на името на акад. Дончо Костов.
Официалната церемония за връчването на сертификатите е насрочена за 12 декември т.г. в Националния политехнически музей в София.
Почетен гост на церемонията ще бъде Мария Габриел, еврокомисар за иновации и младеж.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри съседите: Прокуратурата разследва проявена жестокост към лъва Любо
Следваща статияПосадиха 500 дръвчета за 110 години Съюз на лесовъдите в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here