дом Култура Две първи места за танцов състав „Луди млади“ от конкурса „Път към...

Две първи места за танцов състав „Луди млади“ от конкурса „Път към славата“

0
ДЯЛ

Танцов състав „Луди Млади” при СУ „Сава Доброплодни”в Шумен се завърна с две първи места от националния конкурс „Път към славата”. Това съобщиха от учебното заведение.
Надпреварата се проведе в София от 14 до 16 февруари. Танцьорите от състава взеха участие в две възрастови групи – четвърта (до 18 години), в която момичетата направиха своя дебют с танца „Лазарки” (хореография: Маргарита Дикова), и пета възрастова група (19-35 години), в която „Луди млади“ представиха „Борьовата“ (хореография: доц. Георги Гаров) и „Дунавски танц“ (хореография: доц. Георги Хинов).
Високото качество на изпълненията бе оценено и от публиката, и от журито. Освен с призовете за безапелационно завоюваните първи места съставът бе удостоен с диплом за най-оригинална хореография за танца „Борьовата“ и грамота за високи творчески постижения за Борис Иванов.
Това е поредното участие и поредната победа в този конкурс на талантливите ученици от СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен и техния хореограф.
През март танцьорите от „Луди млади“ ще се борят за квоти за Световното първенство по танци (обявено за юни-юли 2020 година).
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧасти от Шумен без вода
Следваща статияВъзпоменателна церемония в Шумен по повод 147 години от гибелта на Васил Левски

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here