дом Култура Две гайди и сборници с ноти получиха ученици от СУ „Сава Доброплодни“

Две гайди и сборници с ноти получиха ученици от СУ „Сава Доброплодни“

0
ДЯЛ

Две гайди и 10 сборника с ноти получиха ученици от СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен. Това съобщиха от учебното заведение в града.
Дарението на класа по гайда бе направено от „Гайдарската асоциация“ и майсторът на инструменти Николай Андонов. Мирослав Минчев и Данаил Енчев подариха сборниците с гайдарски мелодии от различни краища на България.
Дарението бе получено по време на официална среща между представители на „Гайдарска асоциация“ и ученици от гайдарския клас с преподавател Мирослав Минчев. Домакин на проявата бе СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен.
На срещата присъстваха директорът на училището д-р Албена Иванова-Неделчева, Теодора Игнатова – председател на асоциацията, Веселин Козарев – заместник-председател и д-р Иван Георгиев – член на управителния съвет и преподавател по гайда в Акадевията за музикално и танцово изкуство в Пловдив.
Снимка: СУ „Сава Доброплодни“
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОт днес отглеждащите Източнобалканска свиня заявяват помощ по de minimis
Следваща статияГорски педагози гостуваха на „бонбончетата“ от ДГ „Смехорани“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here