дом Здраве Два случая на коронавирус в България

Два случая на коронавирус в България

0
ДЯЛ

Два случая на коронавирус са засечени у нас. Болестта е констатирана при 27-годишен мъж от Плевен и 75-годишна жена от Габрово. Това съобщи в извънредна емисия БНТ.
Две от пробите на заразените са били положителни. Те са направени с английски тест на Световната здравна организация. Третият обаче – испански е отрицателен.
Пробите бяха определени като колебливи и продължава изследването на нови проби от двамата пациенти. Това обяви на извънредно заседание Националният кризисен щаб за борба с коронавируса.
Двамата не са пътували в чужбина и не са имали контакти с много хора.
Вчера са изследвани общо 99 проби. Четири от тях са отделени като съмнителни, като положителни са установени две.
Двамата заразени са болни от пневмония и са в болница. Тежката фаза на заболяването е преминала. Състоянието на двамата е добро. В отделенията, където са настанени са контактни с около 18-20 души и медицинския персонал. Отделенията в двете болници вече са поставени под карантина. Взети са проби на медиците.
Издирват се всички останали, с които двамата са били в контакт. МВР установява лицата.
Ще се издирят и други лежали в отделенията и били в контакт с двамата.
В момента специалистите говорят за обосновани съмнения за коронавирус при двамата. Очаква се да излязат третите проби на мъжа от Плевен и жената от Габрово.
От два дни в страната тече широко изследване на проби на всички лежащо болни със засегнат бял дроб.
Снимка: mediacratia.ru
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСедат Кадир е новият общински лидер на ДПС
Следваща статияПроменлива облачност на 8 март

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here