дом Общество Двама шуменци са сред първите 20 на вечната световна ранглиста по информатика

Двама шуменци са сред първите 20 на вечната световна ранглиста по информатика

0
ДЯЛ

Двама представители – Румен Христов и Ростислав Христов в първата двайсетица на вечната световна ранглиста по информатика, 197 златни, сребърни и бронзови медала от най-престижните международни и национални състезания по информатика. Това са част от постиженията на Школата по математика и информатика „А @ Б”-Шумен, която на 1 април ще отбележи 20 години от създаването си, отбеляза съоснователката Бисерка Йовчева. Досега над 2000 деца както от Шумен, така и от други градове са получили сертификат за завършено обучение. Значителна част от тях са се реализирали както у нас, така в престижни университети и фирми в чужбина. Друг сериозен принос на Школата са две състезания – Международният есенният турнир по информатика, който тази година ще се проведе в Шумен за десети път, и първата Европейската младежка олимпиада по информатика, състояла се през 2017 г. Йовчева отбеляза още, че в България няма друга школа, която да набляга на обучението по информатика. Подобни структури акцентират на информационните технологии, които са много по-забавни за учениците.
Рожденият ден ще бъде отбелязан на 1 април в офисите на Школата. От 13.30 ч. започва Денят на отворените врати, а от 16.00 ч. ще бъдат духнати 20-те свещички на празничната торта. Ще бъде представена кратка история на Школа „А @ Б”, последвана от парти за гостите на тържеството. Бисерка Йовчева разказа, че при завършването на всеки випуск абитуриент произнася реч. Един от тях е казал преди години – „Школа „А @ Б” не се завършва, ние я продължаваме на друго място”.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСамо парламентарната комисия за противодействие на корупцията ще разследва нарушения
Следваща статияПенсионери отпразнуваха пролетта с концерт, поканиха кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here