дом Общество Двамата почетни граждани на Шумен ще бъдат обявени на предстоящата сесия на...

Двамата почетни граждани на Шумен ще бъдат обявени на предстоящата сесия на Общинския съвет

0
ДЯЛ

Двамата почетни граждани на Шумен да бъдат обявени преди началото на предстоящата сесия, предложи на заседание на Консултативния съвет председателят на Общинския съвет инж. Красимир Мирчев.
„Тъй като няма да имаме тържествена сесия, на която да можем да почетем нашите съграждани, които са дали свой принос за града, да им връчим почетните звания на 25 юни“, аргументира се той.
Идеята бе подкрепена категорично от всички представители на политически партии и не се наложи гласуване.
Според Даниела Русева почетното гражданство трябва да се връчва пред по-широк кръг граждани на Шумен. Това било по-голямо уважение към хората.
„Предвид особените времена приемам това изключение“, заяви общинският съветник. Тя предложи за в бъдеще да се спазва процедурата, например на общоградско тържество.
35 точки влизат в дневния ред на сесията в последния четвъртък на месеца. Сред тях са питания относно осветление на улици, сметище за строителни отпадъци, сметосъбирането и сметоизвозването в селата на община Шумен и поддръжка на зелени площи.
Ще бъдат набелязани мерки за подкрепа на гражданите във връзка с последствията от ковид кризата и създадена временна комисия за превантивни мерки по предотвратяване на хуманитарната криза.
Съветниците ще обсъждат и актуалната тема за въвеждане на забрана за движение на МПС за определен интервал от време по Панорамен път „Шумен – Паметник „Създатели на българската държава“ – Стария град – Шуменска крепост – Шумен“ в участъка от Информационния център към Монумента до кръстовището с пътя за с. Новосел.
Ще бъдат утвърдени носителите на „Наградата на Шумен“ в системата на образованието и науката, за изкуство и култура за 2019 г.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНова техника и материали за МБАЛ-Шумен от фонда „Помогни сега“
Следваща статияКметът на Нови пазар издаде заповед с мерки за пожарна безопасност по време на жътвена кампания

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here