дом Общество Данъчното в Шумен започва работа онлайн

Данъчното в Шумен започва работа онлайн

0
ДЯЛ

Офисът на Националната агенция за приходите в Шумен призовава всички свои клиенти да се въздържат от лично посещение в офисите на институцията, освен при неотложност и да се възползват от дистанционните комуникации с приходната администрация. Това се налага заради усложнената и динамичната обстановка в страната, свързана с вируса COVID-19. Това съобщиха от офиса на НАП в Шумен.
Клиентите, които разполагат с ПИК или електронен подпис, могат да ползват всички предоставяни от НАП електронни услуги на https://inetdec.nra.bg/. Напомняме на потребителите, които нямат издаден персонален идентификационен код от НАП, че могат да го заявят с обаждане на информационния телефон на приходната агенция: 0700 18 700, на имейл: infocenter@nra.bg, по пощата, както и през системата за сигурно електронно връчване (https://edelivery.egov.bg/), поддържана от Държавна агенция „Електронно управление“. Персоналният код е безплатен, безсрочен и се издава във всеки офис на НАП.
Достъпът до сградите на офиса е строго контролиран, като не се допуска струпване на хора пред гишетата за обслужване. Всички данъчни и осигурителни декларации и справки, както и плащания към бюджета, могат да бъдат извършени онлайн без необходимост от посещение в офиса на Агенцията.
Във връзка с удължeната извънредна епидемична обстановка в страната, при неотложност от посещение в офиса и присъствие на участници в публична продажба на търгове, провеждани от офис Шумен, задължително следва да се спазват изискванията за физическа дистанция, хигиена на ръцете и носене на защитни маски на лицето, въведени със заповед на министъра на здравеопазването и на останалите компетентни органи. Всички съобщения за доброволно изпълнение на просрочени задължения или свързани с изпълнителни дела, изпратени до лицата, съдържат телефон за връзка, който е разположен непосредствено под титулния надпис с логото на НАП на първата страница на писмото.
При възникнали запитвания от клиенти на администрацията, информация може да се намери на сайта на приходната администрация www.nap.bg или на телефона на НАП – 0700 18 700 /обажданията се таксуват по стандартната тарифа на съответния оператор/.
Клиентите на НАП в Шумен се обслужват, като са взети допълнителни мерки за защита и постоянна дезинфекция на помещенията.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРоза…, която (ви) чисти!
Следваща статияУченици от шуменско училище минават временно на онлайн обучение

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here