дом Общество Дават под наем вила „Пазачница“

Дават под наем вила „Пазачница“

1
ДЯЛ

Вила „Пазачница“ на Шуменското плато ще бъде предоставена под наем за срок от 10 години. Докладната е внесена от директора на Общинско предприятие „Общински жилища и имоти“ Юлиян Вълчев и ще бъде разгледана на предстоящата на 28 февруари сесия на местния парламент. Действията на Вълчев са провокирани от появата на инвеститор, който иска да наеме вилата.
Прогнозният месечен наем е 1 725 лева без ДДС. Част от сумата обаче ще се приспадне за ремонт и текуща поддръжка на сградата. Въпреки това месечният наем няма да е по-малко от 1 000 лева без ДДС.
Наемателят се задължава да вложи в обновяване на вилата не по-малко от 100 000 лева за срок от 2 години, считано от датата на подписване на договора.
Вила „Пазачница“ е разположена на територията на Природен парк „Шуменско плато“. Върху площ от 8522 квадратни метра са изградени двуетажна масивна сграда със сутерен с обща застроена площ 204 квадратни метра, три бунгала с площ по 52.5 квадратни метра, едно бунгало с площ 27 квадратни метра и две барбекюта с площ съответно 24 и 30 квадратни метра.
Имотът се управлява от ОП „Общински жилища и имоти“, но то не разполага със средства за ремонт и поддръжка на вилата. Състоянието на обекта се влошава, а експлоатацията му е свързана с допълнителни разходи за заплати и консумативи.
Обектът генерира сравнително малко приходи и като цяло финансовият резултат е отрицателен, се посочва в докладната записка.
Снимка: Wikimapia.org
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПореден случай на запален контейнер за битови отпадъци
Следваща статияВ Каолиново почетоха паметта на Апостола на свободата

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here