дом Други Дават до 200 000 евро за проекти за намаляване на депонирани отпадъци

Дават до 200 000 евро за проекти за намаляване на депонирани отпадъци

0
ДЯЛ

Въвеждане на добри практики чрез приключени и успешни проекти за намаляване на депонираните отпадъци и увеличаване на рециклираните – това е основната цел на открита процедура „Изпълнение на демонстрационни проекти в областта на управлението на отпадъците“. Изискванията за кандидатстване бяха представени от управителя на Областния информационен център /ОИЦ/ в Шумен Галина Минчева.
Друга цел на процедурата e да се предотврати образуването на битови отпадъци от домакинствата, административните сгради, заведенията за обществено хранене, както и да се насърчи подготовката им за повторна употреба или разделното им събиране и рециклиране.
Кандидатства се с подаване на електронен формуляр в Информационната система за управление и наблюдение /ИСУН/ 2020. Могат да подават документи общини, юридически лица със стопанска цел и неправителствени организации и сдружения, създадени в обществена полза, обясниха от ОИЦ.
Финансирането по процедурата е от Европейския фонд за регионално развитие /ЕФРР/ чрез Оперативната програма „Околна среда“. Заложеният бюджет е 9 800 000 лв.
Допустимата максимална стойност на безвъзмездната финансова помощ за един проект възлиза на левовата равностойност на 200 хил. евро.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбявиха официално първи случай на Африканска чума в Шуменско
Следваща статияСъс забавни игри и занимания деца научиха повече за гората и животните

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here