дом Общество Гърция въведе 7-дневна карантина за влизащи в страната

Гърция въведе 7-дневна карантина за влизащи в страната

0
ДЯЛ

Гърция въведе 7-дневна, вместо досегашната тридневна, карантина за влизащите в страната с въздушен, сухоземен или морски транспорт. Мярката ще важи до 21 януари.
Остава в сила изискването за представяне на отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди влизането в страната, и попълнена PLF форма, с генериран QR код, 24 часа преди пътуването, както и задължителното тестване с бърз (антигенен) тест на граничните пунктове. В случай, че бързият тест е положителен, лицето ще бъде карантинирано за 14 дни.
При влизане в Гърция гражданите следва да са попълнили адрес на пребиваване (в PLF формата), където ще прекарат 7-дневната карантина. Те имат право да напуснат страната преди изтичането на карантината. Глобата за неспазване на карантината е в размер на 5 000 евро.
Остават ограниченията за преминаване на границата, като в часовете от 23:00 ч. до 07:00 ч. това е забранено.  За пътуващи граждани е разрешено преминаването само през ГКПП «Кулата-Промахон», а за тежкотоварни МПС и през пунктовете «Нимфеа-Маказа», «Капитан Петко Войвода-Орменион» и «Илинден-Ексохи».
При необходимост от съдействие българските граждани, намиращи се на територията на Гърция, могат да се обърнат към посолството на България в Атина на следните телефони: +30 210 67 48 107; +30 210 67 48 105; +30 210 67 48 106, както и към Генералното консулство на България в Солун на тел. +30 2310 829 210 и на дежурния телефон в извънработно време: +30 2310 869 510, а също и на имейл адресите: embassy.athens@mfa.bg, embassbg@otenet.gr, consular.athens@mfa.bg; consulate.thessaloniki@mfa.bg.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПътищата в Шуменско са почистени и обработени против заледяване
Следваща статияСлед 43 дни лечение от COVID-19 изписаха шуменец от областната болницата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here