дом Култура „Гунди – какъвто не го познавате”: 28 истории за футболната легенда Георги...

„Гунди – какъвто не го познавате”: 28 истории за футболната легенда Георги Аспарухов

0
ДЯЛ

На 16 юли, понеделник, от 17.30 ч. в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров” гостуват Кристиан Иванов и Добромир Добрев за представяне на книгата „Гунди – какъвто не го познавате”. Заедно с колегите си Елица Младенова и Георги Иванов, двамата журналисти са събрали в изданието 28 истории за футболната легенда на „Левски” и „Ботев” Георги Аспарухов – Гунди, като много от историите са документирани в лични срещи с най-близките хора на големия футболист и го разкриват в непозната до днес светлина.
Георги Аспарухов – Гунди е роден на 4 май 1943 г. и живее само 28 години – на 30 юни 1971 г. загива в автомобилна катастрофа заедно със съотборника си Никола Котков. За краткото си време живот обаче Гунди се превръща в един от най-големите български футболисти на всички времена. В съответствие с годините живот на Гунди в книгата са публикувани и 28 уникални авторски снимки на големия майстор в спортната фотография Петър Спасов.
Повод за издаването на книгата е навършващата се през 2018-та 75-годишнина от рождението на Георги Аспарухов, посмъртно обявен (през 1999 г.) за най-добър футболист на България за ХХ век и награден (през 2014 г.) с указ на президента Росен Плевнелиев с орден „Стара планина” – I степен за изключително големи заслуги в областта на спорта.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтложиха националния конкурс за имитатори „Двойник за един ден“
Следваща статияЗа малчуганите във Велики Преслав: Игри и занимания през лятото