дом Политика Групата на ДПС напусна заседанието на Общински съвет-Шумен

Групата на ДПС напусна заседанието на Общински съвет-Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Групата на ДПС напусна редовното заседание на Общински съвет-Шумен преди гласуването на дневния ред. Председателят на групата Гюнай Тефиков обясни, че причина за това е неосвобождаването от работа в Комплексния онкологичен център (КОЦ) на съветничката Емне Осман. Тъй като ДПС е внесло докладна записка с предложение за започване на процедура за възстановяване на бившата Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания, а Осман е експерт точно в тази област, групата на ДПС напусна виртуалната стая, в която се провежда заседанието. Тефиков каза още, че Осман от известно време е пролучавала заплахи от ръководството на лечебното заведение, от което са и казвали да избере дали да работи в КОЦ или да е общински съветник.
Съветникът Добромир Драев („За Шумен”) заяви, че не може работодател да пречи на участието на съветник в работата на Общинския съвет и предложи заседанието да бъде прекъснато до изясняване на ситуацията. Той беше подкрепен от Красимир Костов („Български социалдемократи”), Даниела Русева (ДБГ), Бисерка Йовчева (ДБГ), докато съветници от ГЕРБ искаха заседанието да продължи.
След разговор с прекия ръководител на Емне Осман, председателят на Общинския съвет Красимир Минчев отложи заседанието до 10.00 ч.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗаведенията и ресторантите отварят врати на 1 март, баровете и екскурзиите стартират на 1 април
Следваща статияПламъци в сухи треви и комин гасиха огнеборците в Шуменско

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here