дом Общество Грижи за възрастни и хора с увреждания ще предоставя Община Шумен

Грижи за възрастни и хора с увреждания ще предоставя Община Шумен

0
ДЯЛ

Община Шумен започна реализацията на проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Подписаният с Министерството на труда и социалната политика договор в края на май е за предоставяне на 482 528 лева безвъзмездна финансова помощ.
В рамките на проекта ще бъдат осигурени почасови мобилни здравни и социални услуги за 201 души – хора с увреждания, които са трудно подвижни, и възрастни със затруднения при самообслужването, излизането от дома и посещението при лекар. За целта ще бъдат назначени медицински сестри, рехабилитатор, психолог и домашни помощници. По проекта е предвидено да се закупят два автомобила, оборудване и обзавеждане на помещението, което ще се използва за предоставяне на услугата и за работа на екипа. През първите шест месеца предстои подготовка на дейностите и екипите, както и да се направи подбор на кандидатите, които ще се възползват от услугите по проекта.
Срокът за изпълнение на дейностите е 18 месеца, като предоставянето на услугите ще започне в края на 2019 година.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗа 13 минути „източи“ 960 лева от чужда кредитна карта, споразумя се с прокуратурата
Следваща статияСъздават се условия класираните кандидати веднага да бъдат приемани на военна служба

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here