дом Общество „Гражданска отговорност“: Нарушителите на пътя ще плащат в троен размер?

„Гражданска отговорност“: Нарушителите на пътя ще плащат в троен размер?

0
ДЯЛ

Лошите шофьори на пътя да плащат в пъти по-висока застраховка „Гражданска отговорност“. Това предлага консултантска компания „Ърнст енд Янг“ (EY), която има клон в България. Компанията е разработила система бонус-малус с 11 възможни сценария.
Според системата изрядните шофьори трябва да получават бонус между 7% и 40%, от застраховката си, а полицата за водачите с натрупани ПТП-а да поскъпне драстично с между 180% и 400%. Това означава, че цената на гражданската ще стигне сумата от 1 000 лв.
„Гражданската застраховка се прави по талон на автомобил, не на лице и, ако предоставиш автомобила си на приятел, който извърши ПТП, солената сума ще е за собственика на колата. В гаранционния фонд се прави справка не по ЕГН, а по номер на автомобил“, коментира за 24shumen.com Ирена Петрова, дългогодишен брокер на застраховки в Шумен.
По-скоро въпросът е за индивидуалната отговорност на рисковите шофьори. От друга страна това има и своите предимства, тъй като собствениците на автомобили вече ще внимават на кого дават колата си.
От компанията предлагат цената на задължителната полица да нараства не само, но и ако шофьорът причини катастрофа или има глоби за нарушения към КАТ. Това са например глоби за шофиране след употреба на алкохол или с превишена скорост, отнемането на предимство и неправилно изпреварване.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменски татковци ще се включат в Националната кампания “Да бъдеш баща”
Следваща статия„Олимпийски надежди“: Шуменски спортисти с призови места