дом Общество Граждани със загубени, повредени или изтекли лични карти могат да гласуват с...

Граждани със загубени, повредени или изтекли лични карти могат да гласуват с удостоверение

0
ДЯЛ

Служители на сектор “Български документи за самоличност” към ОДМВР-Шумен ще окажат съдействие на български граждани, които искат да гласуват, но са загубили, повредили или личните им документи са с изтекъл срок или откраднати. Те ще имат възможност да подадат заявления и да получат удостоверение, което служи само и единствено да упражнят правото си на глас. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.
От 29  март до днес от ОДМВР- Шумен са издадени  20 удостоверения  на български граждани, с които могат да упражнят правото си на  вот  в изборния ден. Удостоверенията се издават при изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност. Работното време на звената “Български документи за самоличност” днес ще бъде до 19:30 часа
От 29 март до 2 април са приети  заявления за смяна на 431 лични карти / 98 бързи, 13 експресни и 320 обикновени.  Издадени са 562 лични карти, от които 470 са били обикновена поръчка, 81 бърза и 11 експресна.
През последните 5 дни са приети заявления за подмяна на 252 задгранични паспорта, издадени са 278, от които 188 обикновена поръчка, 71- бърза и 19 са били с експресна поръчка.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия7.03% е избирателната активност в Шуменско
Следваща статия15.45% е избирателната активност в община Шумен към 12 часа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here