дом Общество Граждани поискаха от кмета Христов облагородяване на жилищен район

Граждани поискаха от кмета Христов облагородяване на жилищен район

0
ДЯЛ

Граждани поискаха облагородяване на района на улица „Никола Вапцаров“ №3 и №6 в квартал „Тракия“. Те се жалваха, че от построяването на блоковете в средата на 70-те години на ХХ век в тази зона не е правен ремонт на инфраструктурата.
Хората поискаха нови гаражи и детска площадка. В момента на част от прилежащите терени около блоковете има няколко гаража, някои от които незаконни. От асфалта е останало само спомен, тротоари никога не са изграждани, а зад блока хората са парцелирали пространството и отглеждат зеленчуци.

Пространствата са обрасли с дървета, храсти и трева.
„Някога преди четири десетилетия, пространствата зад блоковете на улица „Вапцаров“ №6 се поддържаха. Бяхме ги обособили като игрища за волейбол и футбол, беше предвидено да се превърнат в спортна площадка, но това така и не се случи. С годините поддръжката бе занемарена. Тук сме непосредствено до реката. Площите около нея са обраснали с трева и храсти, а децата играят там и има риск от инциденти. Бихме искали да се изградят гаражи, които да се превърнат в преграда към реката. По възможност да се направи и детска площадка“, обясни един от присъстващите на огледа. Мъжът уточни, че част от терените са частна собственост. Други граждани твърдяха, че още преди строителството на блоковете парцелите са отчуждени и принадлежат на Община Шумен.
Кметът Любомир Христов пое ангажимент специалисти от Общината да проверят собствеността на парцелите. След което ще се предприемат мерки за облагородяване на територията.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияС първа копка стартира изграждането на 51 социални жилища в Шумен
Следваща статияДъждовете покачиха нивото на „Тича“ с 2 000 000 кубика

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here