дом Политика Готвят тежки наказания заради сваленото ръководство на БСП – Шумен

Готвят тежки наказания заради сваленото ръководство на БСП – Шумен

0
ДЯЛ

„Безпрецедентното сваляне от власт на цялото Изпълнително бюро на БСП – Шумен ще предизвика налагане на тежки, крайни санкции от ръководството на партията. Лидерът Корнелия Нинова не одобрява последните събития в шуменската организация. И ще последва реакция. Това е неизбежно“, съобщиха за 24shumen.com близки до председателя. Възможните санкции – порицание и снемане на политическото доверие.
„Промяната, която беше извършена на заседанието на общинския съвет, даже закъсня, но все пак се случи“, заяви Николай Калев, два мандата бивш лидер на шуменската организация. Според него именно негативните тенденции в структурата като порочен стил на ръководство, отлив на гласоподаватели през последните години, спад на доверие в обществото към БСП като социална партия, са наложили провеждането на извънредния пленум. „От първа политическа сила вече сме трета. Състоянието на организацията е повече от трагично“, отчете Калев. „Гласът на нашите общински съветници не се чува в Шумен и това е много болно“, отбеляза той.
Цялата документация по избора на новото бюро е окомплектована и ще бъде изпратена на централното ръководство на партията.
Калев не се притеснява, че може да последват наказания за освобождаването на досегашното ръководство. Нито от изключване, тъй като уставът на партията бил спазен. А новото ръководство било напълно легитимно.
„20 човека да изключат?“- така реагира друг член на новото ръководство проф. Росанка Петрова, преподавател в Шуменския университет. Другото известно име е на адвокат Генчо Гатев, който има договор за правно обслужване с Община Шумен, ако в последствие бъде установен конфликт на интереси той щял да бъде изключен от ръководството.
Сред изключените, според бившия кмет на Шумен Красимир Костов, освободените като зам.председател на шуменската организация е и депутатът от БСП Иван Иванов.
Калев обясни, че той е отказал да влезе в новото ръководство. Но опитът и знанията му ще бъдат използвани.
От стария екип остава единствено общинският председател Веселин Пенчев. Пред него се очертавали две хипотези – приема промяната, ако не желае – оставка и избор на нов председател.
Ние не желаем крайният вариант, по-добре лош мир, отколкото война, каза Калев.
Според запознати решенията на пленума могат да бъдат обжалвани пред ръководството на партията, но това не спира тяхното изпълнение.
Социалистите ознаменуваха победата си с огромна торта с три червени рози.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОгън изпепели „Опел“ на шуменска улица
Следваща статияРИОСВ: Не са установени нарушения в защитената зона „Урумово лале“