дом Общество Готвят поставяне на стационарни камери по пътищата в Шуменско, дотогава КАТ ще...

Готвят поставяне на стационарни камери по пътищата в Шуменско, дотогава КАТ ще следи шофьорите с три мобилни системи

1
ДЯЛ

Областната транспортна комисия проведе днес заседание, водено от областния управител проф. Стефан Желев. Пред комисията инж. Пламен Тодоров, началник на областен отдел „Автомобилна администрация“, представи информация за извършената контролна дейност от началото на годината. Това съобщиха от Областта администрация.

„За първите шест месеца на годината са проверени 178 товарни автомобила при извършване на обществен превоз на товари, както и 391 таксиметрови автомобила за извършване на превоз на пътници.Съвместно с органите на МВР са извършени  57 проверки“, заяви инж. Тодоров.

По думите му в резултат на извършените проверки са съставени 165 акта за установяване на нарушения и са наложени 161 наказателни постановления.

2 автомобила принудително са спрени от движение за срок от 6 месеца за установен нерегламентиран превоз на пътници на територията на област Шумен.

Във връзка със зачестилите сигнали от общините в област Шумен по отношение преминаването на тежкотоварни автомобили с несъобразена скорост и претоварени над максимално допустимите норми през населените места, Областната транспортна комисия взе решение да бъдат поставени стационарни камери на пътя Шумен – Карнобат в участъка между селата Веселиново и Радко Димитриево и на пътя Шумен – Силистра.

Старши инспектор Фахри Ахмедов от сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР в Шумен обясни, че поставянето на камерите е в правомощията на Главна дирекция „Национална полиция“ при определена процедура. На този етап органите на реда ще продължат активно да осъществяват контрол и чрез три мобилни системи, които са на разположение на сектор Пътна полиция при ОД на МВР. Между 2 500 и 3 000 нарушения месечно се констатират през летните месеци със стационарната камера в района на 7-ми км по пътя Шумен – София, каза още Ахмедов.

С цел ограничаване на движението с несъобразена скорост през село Златна нива, бе решено на подхода от Шумен, на изхода на село Върбяне и на изхода на град Плиска да бъдат изградени „легнали полицаи“, да бъде опреснена пътната маркировка и да се поставят допълнително пътни знаци.

В хода на заседанието бяха дискутирани и проблемите, свързани с нерегламентираните превози на пътници в областта. За тяхното ограничаване, за контрол на превозвачите и таксиметровите шофьори, ще продължи дейността си работна група от представители на отдел „Автомобилна администрация“, сектор Пътна полиция, Икономическа полиция, НАП. Работната група ще работи по график за проверките, който няма да се оповестява и ще докладва всеки месец за резултатите от работата си на областния управител.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПредстоящо: „Ваканция без риск“ очаква малки и големи на басейн „Аква свят“
Следваща статияУченици от закритото училище в Дибич ще продължат образованието си при по-добри условия

1 коментар

  1. А така, „Биг брадър“ непрекъснато защото загиват невинни по пътищата! По-добре глоби, отколкото мъртъвци!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here