дом Криминале Горящи сухи треви „държаха“ огнеборците нащрек през целия уикенд

Горящи сухи треви „държаха“ огнеборците нащрек през целия уикенд

0
ДЯЛ

Само за един уикенд, екипи на РСПБЗН – Шумен реагираха на 5 сигнала за запалени сухи теви.
Борбата с пламналите стърнища започнала в следобедните часове в петък, когато пожар в сухи треви на ул.“Никола Димитров“ в село Стан бил погасен с 1200 л. Вода.
В 11.21 часа в събота, противопожарен екип е погасил пожар в стърнище в кв.“Мътница“. Пламъците, тръгнали поради небрежност при боравене с открит огън и са обхванали площ от около 6 000 кв.м. Погасени са с 3 тона вода.
В неделя в 14.53 часа противопожарен екип от Нови пазар загасил пожар на ул.“Пирин“ в града. Пламъците тръгнали след като били скъсани ел. жици от накацали гълъби по тях. Запалили са се сухи треви, които били погасени с 1 400 л. вода. Не са допуснати материални загуби.
Екип от Каолиново реагирал на сигнал за пожар в стърнище в село Тодор Икономово. Съобщението било получено късно вечерта на 22 юли. Екипът, който пристигнал на място установил, че пламъците обхванали площ от около 20 000 кв.м. Погасени са с 3000 л. вода. Пожарът е без материални щети.
Потушени са и два пожара в сухи треви- в землището на село Каспичан и в село Ново Янково. За гасенето на двата пожара са ползвани близо 3 тона вода. Пламъците са тръгнали от небрежно боравене с огън на открито. Не са допуснати материални загуби.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВМРО – Шумен с кампания за съхраняване на българския език
Следваща статияНеизправни газови бутилки причиниха големи поразии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here