дом Криминале Горяха комини и къщи, огнеборци извадиха заседнала жена в асансьор

Горяха комини и къщи, огнеборци извадиха заседнала жена в асансьор

0
ДЯЛ
Pixabay.com

През последните три денонощия дежурните противопожарни и спасителни екипи са реагирали на 21 сигнала за произшествия в област Шумен, съобщиха от регионалния пресцентър на полицията. Два пожара в комини в Шумен и село Дойранци са погасени на 14 февруари. Двата са без нанесени материални загуби. Екип от Шумен е оказал съдействие за пренасяне на болен мъж от жилището му на ул. “Христо Ботев“ до екип на спешна помощ.
Три пожара в комини са ликвидирани в съботния ден – два в Нови пазар и един в село Стоян Михайловски. Оказано е съдействие за пренасяне на болен мъж в жилището му във Велики Преслав, екип от Нови пазар е оказал помощ на заседнала жена в асансьор на жилищен блок в Нови пазар. След техническа неизправност в асансьора около 18.40 часа на 13 февруари жената заседнала между 2 и 3 етаж. С помощта на спасителния екип и напътствия е излязла от асансьор в междуетажното пространство. За повредата са уведомени живущите във входа и техникът, който обслужва асансьора.
На 13 февруари в 21.09 часа е получено съобщение за пожар в покрив на къща в село Тодор Икономово. Към адреса бил насочен екип от РСПБЗН- Каолиново. На място огнеборците заварили да гори покрив на къща на 51-годишен мъж. Изяснено било, че пламъците тръгнали след строителна неизправност в тялото на комина. Унищожени в пожара са около 40 кв. м. покривна конструкция. Къщата е спасена от опожаряване. Пожарът е ликвидиран с помощта на 6 тона вода.
На 12 февруари е погасен пожар в комин на жилищен блок на ул. “Преслав“ в Шумен, без загуби.
В 10.50 часа в петък е потърсена помощ за отстраняване на висяща ламарина от покрив на 14 етажен блок на ул. “Цар Освободител“ в Шумен. Опасната ламарина била премахната, периметърът обезопасен.
В 11.15 часа в петък е потърсена помощ за опасно наклонено дърво в ж.к. „Херсон“ в Шумен. Мястото било обезопасено със сигнална лента. Сигнал за закъсали в асансьор е получен в ранните следобедни часове в петък. До пристигане на екип на ул. “Лозенград“ в Шумен закъсалите били изведени от асансьорния техник.
Малко след 20.00 часа е погасен пожар в комин на къща на ул. „Добро поле“ в Шумен. Пожари в комини, без материални загуби са погасени в Смядово и в село Имренчево. Оказано е съдействие за премахване на висяща ламарина след силен вятър от жилищна сграда във Велики Преслав.
На 12 февруари в 21.22 часа е получен сигнал за пожар в къща на ул. “Крали Марко“ в село Друмево. Към адреса бил насочен екип на РСПБЗН- Шумен. При пристигане огнеборците заварили силно развит пожар, който бил обхванал почти целия покрив на имота и помещенията на етажа. По данни на собственика пламъците тръгнали близо до комина. Скоро правил ремонт на покрива, а тялото на комина не било измазано. По негова информация от комина след ремонта излиза дим от фугите след ползване на печка на твърдо гориво. Лошите метеорологични условия затруднили работата на огнеборците допълнително. Два екипа от Шумен се включили в потушаване на пламъците. Унищожено е домашно имущество, мебели около 800 кг. пчелен мед, документи, пари, оръжие и лични вещи на собственика на имота. Пожарът бил ликвидиран от шестима огнеборци с помощта на 29 тона вода. Извършен бил оглед, образувано е досъдебно производство по описа на РУ- Шумен.
В 01.07 часа на 12 февруари е получен сигнал за пожар в покрив на къща на ул.“Дунав“ в село Троица. При пристигане на място огнеборците от РСПБЗН- Велики Преслав заварили да гори покрива на имота. Екип от РСПБЗН- Шумен е оказал съдействие при гасенето на пламъците, обхванали къщата в село Троица. Пожарогасенето било на площ от около 270 кв.м. Ползвани за гасенето на пламъците са 80 тона вода. Унищожено е домашно имущество, техника, опушени са около 36 кв.м. стени. Спасени от опожаряване са две съседни къщи. Причината за възникване на пожара е в процес на установяване.
В 18.15 часа на 12 февруари е получен сигнал за пожар в имот на ул. “Дунав“ в село Троица. На място е пратен екип, установено било, че след силен вятър се е възобновило вече погасено огнище. Пламъците са ликвидирани с помощта на 3 тона вода.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия178 новозаразени с коронавирус за 7 дни в областта
Следваща статияКрадец опита да задигне катализатор, друг си тръгна с табела от чужда кола

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here