дом Общество Горски стражари задържаха 14,78 куб. м дървесина, 10 каруци, автомобил и моторен...

Горски стражари задържаха 14,78 куб. м дървесина, 10 каруци, автомобил и моторен трион

0
ДЯЛ

Масирани проверки за незаконна сеч извършват горските стражари към Североизточно държавно предприятие. В резултат от системния обход и завишения контрол през изминалата седмица са съставени 26 акта и 9 констативни протокола, като са задържани общо 14,78 куб. м дървесина, 10 каруци, автомобил, моторен трион и други инструменти за дърводобив. На територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към СИДП в периода от 22 до 29 януари са извършени 783 проверки.
При акциите в обхвата на ДГС „Варна” горските стражари са конфискували 3,2 куб. м незаконно добити дърва за огрев, две каруци и автомобил. На нарушителите са съставени 4 акта и 4 констативни протокола.
8 акта и 2 констативни протокола са съставени за незаконната сеч на 5 куб. м дърва за огрев в горите на ДЛС „Черни Лом”. Служителите на стопанството са задържали три каруци.
Три каруци са конфискувани и на територията на ДГС „Търговище”, където горските стражари са съставили 6 акта за нерегламентиран добив на 2 куб. м обла дървесина и 0,5 куб. м дърва за огрев.
4 акта са съставени от горските стражари към ДЛС „Паламара”, които при проверките на обекти за добив на дървесина и на автомобили са конфискували 2,78 куб. м дърва за огрев и моторен трион.
За незаконната сеч на 1 куб. м дърва за огрев в ДЛС „Балчик” са съставени 2 акта. Задържани са каруца и инструменти за дърводобив.
Служителите на ДГС „Смядово” са предотвратили нерегламентиран добив на дървесина. Два акта са съставени на нарушителите, от които са конфискувани каруца и 0,3 куб. м дърва за огрев.
Констативни протоколи са съставени при проверки и в горските стопанства на Шумен, Омуртаг и Суворово.
Близо 2500 проверки са извършени от началото на януари. През първия месец на годината са съставени 90 акта по Закона за горите, сочат данните на СИДП, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗапочна бързо производство срещу шофьора с 3,81 промила алкохол
Следваща статияЛуксозни фрагменти са намерени край гроб на християнски светец в Плиска

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here