дом Общество Горски стражари задържаха автомобил и три каруци след сигнал за незаконна сеч

Горски стражари задържаха автомобил и три каруци след сигнал за незаконна сеч

0
ДЯЛ

Автомобил и три каруци са задържани при проверки в горите на територията на Шуменска област.
При обход на ДЛС „Паламара” е установена незаконната сеч на 0,82 куб. м дърва за огрев. На нарушителите са съставени два акта по Закона за горите, а колата, на която са товарили нерегламентирано добития дървен материал е конфискувана.
След подаден сигнал на телефон 112 за навлизане на каруци в гората край село Преселка, община Нови пазар, снощи е проведена съвместна акция на горските стражари и на Районното полицейско управление. Освен служители на ДГС „Нови пазар”, на мястото незабавно се е отзовал и един от мобилните контролни екипи на Североизточно държавно предприятие. Задържани са три каруци с по 0,6 куб. м дърва за огрев във всяка. На нарушителите са съставени 6 акта.
През изминалата седмица служителите на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към СИДП са извършили общо 721 проверки. 116 от тях са на обекти за добив на дървесина, 233 – на превозни средства, 323 – на ловци, а 49 – на други физически лица.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаш огнеборец с приз от конкурса „Пожарникар на годината-2017”
Следваща статия„Топъл обяд за община Върбица”: Над 800 души разчитат на услугата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here