дом Общество Горски „арестуваха“ 4 каруци и 11,6 кубика дърва за седмица

Горски „арестуваха“ 4 каруци и 11,6 кубика дърва за седмица

0
ДЯЛ

Общо 11,6 куб. м незаконно добити дърва за огрев и 4 каруци са задържани при проверките, извършени през изминалата седмица от горските стражари към Североизточно държавно предприятие. За установените нарушения са съставени шест констативни протокола и 13 акта, от които един е по Закона за лова и опазване на дивеча, а останалите са по Закона за горите.
В периода от 30 октомври до 6 ноември на територията на четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен са извършени 833 проверки, 129 от които са на обекти за добив на дървесина, 197 – на превозни средства, 440 – на ловци, а 76 – на други физически лица.
Шест акта са съставени от служителите на ДГС „Нови Пазар” за незаконната сеч на 3,10 куб. м дърва за огрев. Задържани са две каруци.
Две каруци са конфискувани и от нарушителите, хванати да извършват нерегламентиран добив на дървесина на територията на ДЛС „Балчик”. Задържани са 0,5 куб. м дърва за огрев. Съставени са четири акта.
За незаконната сеч на 8 куб. м дървесина горските стражари към ДЛС „Тервел” са съставили акт и констативен протокол. Акт е съставен и за неспазване на закона за лова в обхвата на стопанството.
След проверките през изминалата седмица от ДГС „Омуртаг” отчитат два акта, а от ДГС „Провадия” – един. От ДГС „Суворово” са съставили четири констативни протокола по Закона за горите, а от ДГС „Шумен” – един, показват още данните на СИДП.
Системните проверки на мобилните контролни екипи на предприятието продължават, като охраната на местата с висока концентрация на нарушения остава засилена.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Есенна седмица на здравето“ организира Регионалната здравна инспекция
Следваща статияПрезидентът Радев: Велики Преслав е място, от което можем да извлечем исторически и обществен капитал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here