дом Общество Горските стражари задържаха 2 автомобила, 3 каруци и 7,2 кубика дърва

Горските стражари задържаха 2 автомобила, 3 каруци и 7,2 кубика дърва

0
ДЯЛ

7,2 куб. м незаконно добити дърва за огрев, три каруци и два автомобила са задържани през изминалата седмица от горските стражари към Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. В периода от 11 до 18 декември са извършени 832 проверки. 176 от тях са на обекти за добив на дървесина, 188 – на превозни средства, 430 – на ловци, а 38 – на други физически лица. В рамките на последните 7 дни са съставени 3 констативни протокола и 21 акта, от които един е по Закона за лова и опазване на дивеча, а останалите – по Закона за горите.
Горските стражари към ДЛС „Шерба” са съставили 4 акта и 1 констативен протокол за незаконната сеч на 2 куб. м дърва за огрев. От нарушителите е конфискуван автомобил.
Моторно превозно средство е задържано и при проверки в обхвата на ДЛС „Тервел”, където е установен незаконен добив на 2,5 куб. м дървесина. Служителите на стопанството са съставили 4 акта и един констативен протокол.
Каруца и 1 куб. м незаконно добити дърва за огрев пък са конфискувани на територията на ДЛС „Балчик”. Горските стражари са съставили за нарушението два акта.
При системните проверки в обхвата на ДГС „Нови Пазар” са задържани две каруци и 1,40 куб. м дърва за огрев. Съставени са 4 акта по Закона за горите.
При обход на територията на ДГС „Варна” са съставени два акта и един констативен протокол. Задържани са 0,3 куб. м дърва за огрев.
От ДГС „Шумен” отчитат два акта, а от ДГС „Смядово” – три, единият от които е съставен за нарушение при лов, а останалите са по Закона за горите.
От СИДП напомнят, че извършването на сеч, товаренето, транспортирането, разтоварването, придобиването, съхраняването и преработването на дървесина без разрешение се наказват от закона с глоба от 50 до 3000 лв. Ако противоправните действия се извършват организирано с търговска цел от юридическо лице или едноличен търговец административното наказание е имуществена санкция в размер от 100 до 5000 лв. При повторно нарушение в срок от една година от влизането в сила на наказателно постановление се налага глоба или имуществена санкция в троен размер. В случай, че нарушителите бъдат подведени под наказателна отговорност, ги грозят до шест години затвор и глоба от 1000 до 20 000 лева.
Снимка: СИДП
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРазпределят местата за продажба на мартеници
Следваща статияСоциалистите се стягат за протест против увеличената цена на водата в сесийна зала

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here