дом Общество Горските задържаха над 11 кубика дърва, автомобил, каруци и триони

Горските задържаха над 11 кубика дърва, автомобил, каруци и триони

0
ДЯЛ

497 проверки са извършили в периода 23-30 септември служители на 18 стопанства в системата на Североизточното държавно предприятие. На нарушители, които са бракониерствали в горите, са съставени 23 акта и 4 констативни протокола. Задържани са 11,5 пространствени кубически метра дърва за огрев, един автомобил, три каруци и два моторни триона.
Четири пространствени кубически метра дърва за огрев, една каруца и един трион са задържали през седмицата горските от ДГС-Преслав по време на проверките през седмицата. Четири акта по Закона за горите са съставени на хората, които незаконно са добивали дървесина. 57 са проверките в ДГС-Шумен за периода, като е актуван ловец, който е нямал разрешително за лов. Три акта и един констативен протокол са съставили и горските от ДГС-Смядово за нарушения установени по време на 48 проверки през периода.
142 са проверките в ДГС-Търговище като при тях са задържани каруца, моторен трион и един кубик дърва за огрев. На бракониерите са съставени два акта и един констативен протокол. Един протокол за констатирани нарушения са разписали и горските от ДГС-Омуртаг.
Три пространствени кубически метра дърва за огрев са задържали горските от ДГС-Варна. На нарушителите са съставени пет акта и един констативен протокол. Четири акта по Закона за горите са връчили на нарушители и служители на ДГС-Суворово. Проверките в стопанството за тази седмица са 18.
Заради приближаващият отоплителен сезон набезите в горите зачестяват. Всички, които станат свидетели на незаконна сеч или други нарушения, могат да подадат сигнал на телефон 112.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГрадският духов оркестър открива сезона с концерт на открито
Следваща статияИзтича последният срок за плащане на местните данъци

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here