дом Общество Горска педагогика: Учат малчуганите на любов към природата с детски филмчета

Горска педагогика: Учат малчуганите на любов към природата с детски филмчета

0
ДЯЛ
P00[C198-I255-E118@000]R361-G256-B314-(I:112-G000h-L0010)-c80-L512-P(09-0360-1080-0359-1079)LB00-RTC0-A0

Четири детски филмчета създадоха експерти от Североизточното държавно предприятие. В рамките на половин час специалисти в различни области запознават децата с важни теми свързани със залесяването, сечите, опазването на горите от пожари и бракониери и ловностопанската дейност.
Филмчетата са заснети с помощта на оператори и журналисти от различни медии и ще станат част от занятията по Горска педагогика, които от две години екип от СИДП и ШУ „Епископ Константин Преславски“ води в училищата и детските градини в област Шумен.
След известно прекъсване, заради грипната епидемия, уроците по Горска педагогика ще бъдат възстановени през този месец. Първото занятие ще бъде в една от детските школи в града, като малчугани на възраст от 7 до 10 години ще видят четирите филмчета и ще дадат своята оценка за тях.
Преподаватели и родители, които искат техните деца да научат повече за гората и нейните обитатели, могат да заявят провеждането на урок по Горска педагогика във всяко едно училище в област Шумен на телефон 0878/596-860.
Занятията са безплатни, а материалите за тях се закупуват от СИДП.
Снимка: СИДП
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕкспертът по международна сигурност Боян Чуков ще участва в дискусия в Шумен
Следваща статияИздирват с червена бюлетина Юзджан Раим за убийството на Рейхан Мехмед от Вълнари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here