дом Здраве Горещи телефони за въпроси във връзка с противоепидемичните мерки в община Шумен

Горещи телефони за въпроси във връзка с противоепидемичните мерки в община Шумен

0
ДЯЛ

На работно заседание на Общинския кризисен щаб, свикано от кмета на Шумен Любомир Христов, бяха взети нови противоепидемични мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19.
С решение на щаба и по предложение на кмета Любомир Христов и на директора на Районната здравна инспекция – Шумен д-р Пепа Калоянова бяха открити телефони за консултации и отговори на въпроси на граждани, включително и по здравни проблеми, жалби и оплаквания, административни процедури и други.
Гражданите могат да позвънят на следните номера:
– в РЗИ – Шумен – 054/800 719, 054/800722 и мобилен 0895721057 в работните дни от седмицата от 8.30 до 17.00 часа;
– в РЗОК – Шумен – 054/ 850085, 054/850070 и мобилен 0885695322.

На срещата стана ясно, че здравните медиатори вече са инструктирани и оказват съдействие както на общината, така и на здравните власти и на МВР при упражняването на контрола по спазването на карантинния срок за завърналите се от чужбина шуменски граждани, информира зам.-кметът по социална политика и здравеопазване д-р Светлана Маркова. Заедно с това те извършват превантивна дейност и провеждат разяснения за задължителните предпазни мерки и необходимата хигиена сред малцинствените групи в шуменските квартали.
Общинският кризисен щаб одобри закупуването на консумативи и апаратура за МБАЛ – Шумен и на лични предпазни средства и дезинфектанти за работещи в общински и социални заведения с рискови контакти.
По време на работното съвещание кметът Любомир Христов припомни, че кметовете на населените места са получили заповед РД-25-717 от 18 март и вече събират информация за пристигали български граждани от страни с потенциален риск, която подават в РЗИ и ОД на МВР за поставяне под карантина. Той информира още, че Община Шумен съвместно с Областния съвет на БЧК в Шумен организира доставка на храни и лекарства за самотно живеещи възрастни хора на телефон 0889 425555.
С решение на Общинския кризисен щаб от понеделник, 23 март,паркирането в
„синята зона“ на Шумен ще става само чрез SMS-таксуване на номер 13 54. Останалите паркинги – до старата поликлиника, до бившия ресторант „Днепър“, Градската градина и денонощните ще се обслужват както и досега от съответните служители.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПулмолог: Без паника! Това, че ще се заразиш с коронавирус, не означава, че ще умреш!
Следваща статияКауза: Община Велики Преслав набира доброволци в помощ на възрастни хора

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here