дом Общество Голямото пътуване: Засилено полицейско присъствие и натоварен трафик по републиканските пътища

Голямото пътуване: Засилено полицейско присъствие и натоварен трафик по републиканските пътища

0
ДЯЛ

Хиляди се очаква да тръгнат на път днес за четирите почивни дни за Великден По традиция голяма част от тях избират да пътуват още в днешния първи почивен ден.
Полицията обеща специална организация на движението, с която да се улесни придвижването на автомобилите. От вчера бе ограничено движението на тежкотоварните камиони над 12 тона от 16 до 20 часа по магистралите и част от основните пътища. Засилено е полицейското присъствие по най-натоварените пътни артерии, сред които магистралите „Хемус”, „Тракия”, „Струма” и „Марица”. Натоварено движение се очаква към ГКПП „Кулата“, към големите храмове – Рилския, Бачковския и Троянския манастир, както и към морето и „Дунав мост“.
Водачите на превозни средства бързат да стигнат до набелязаната цел и забравят, че цялото им семейство е в автомобила. С безразсъдното си нетърпеливо и нетолерантно отношение те подлагат на опасност не само своя живот, но и на близките си, както и на другите участници в движението по пътищата, с които може да попаднат в сблъсък.
Все по-често по автомагистралите се движат велосипедисти, без да имат това право. Образуването на колони и задръствания на изходните и входните артерии на големите населени места и на граничните контролно-пропускателни пунктове са обичайно явление през последните години. Дългото чакане изнервя водачи, пътници, служители на различните обслужващи ги администрации. Да не забравяме и за възникнали нови повреди и неравности на пътя в следствие на обработването през зимата на улиците и пътищата с различни препарати срещу лед и сняг.
Често по улиците в населените места забързани пешеходци забравят, че не са сами на пътя, че има пешеходни пътеки, подлези или надлези и пресичат неправилно, нерядко и без да се огледат. Отчитат се все повече случаи, при които пешеходците със слушалки на ушите и вгледани в мобилните си телефони или други мобилни устройства се изолират от околния свят и с поведението си предизвикват рискови ситуации на за инциденти на пътя. Компромисите, които правим, често са опасни за самите нас, те помрачават и празничното не настроение.
Специализирани полицейски акции за шофиране след употреба на алкохол, наркотици и други упойващи вещества ще има в цялата страна. От „Пътна полиция“ съветват пътуващите да планират добре времето, в което ще пътуват.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия30 000 лева за религиозни празници гласува Общинският съвет в Никола Козлево
Следваща статияПроучване: Анкетират домакинства от областта дали и колко използват Интернет

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here