дом Наблюдател Голяма слука! Инж. Али Енвер отстреля 250-килограмов глиган

Голяма слука! Инж. Али Енвер отстреля 250-килограмов глиган

0
ДЯЛ

250-килограмов глиган гръмна най-младият член на Ловно-рибарската дружинка от село Тодор Икономово инж.Али Енвер. Той е само на 26 години и работи във фирма „Ново стъкло“ в Нови пазар.
Енвер определено е късметлия в лова, тъй като преди две седмици отстреля диво прасе с тегло над 200 килограма. През този ловен сезон късметът не оставя и самата дружинка, резултатите – убити са общо 12 глигана.
„Кучетата ми преследваха глигана няколко часа. Той се скри в шубраците, в гората край Дойранци“. Задържа се там дълго време. А аз бях нащрек, чаках го да излезе от скривалището“, разказа инж. Енвер пред 24shumen.com.
Търпението на ловеца е възнаградено, когато дивото прасе изскача от храстите и тръгва право към него. Енвер стреля на мига с оръжието си ловен автомат „Марочи“. Улучва огромното животно точно в сърцето. Това се разбира, когато го разфасоват. Ловецът обяснява слуката с доброто захранване на дивеча. Заслуга за последната слука имали кучето на инж .Енвер – Роко и любимецът на неговия приятел бай Иван – Султан, които били „обучени на ниво“. Още не е ясно по какви рецепти ще бъде сготвено месото на дивото прасе. Според експерти то било изключително вкусно.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменският национал Енгин Мустафа се окичи с бронзов медал от Европейското по карате в Полша
Следваща статияРодителите на загиналия кмет на Кочово завеждат дело за смъртта му при катастрофа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here