дом Общество Глобените в Турция водачи на МПС с БГ регистрация плащат на граничните...

Глобените в Турция водачи на МПС с БГ регистрация плащат на граничните пунктове

0
ДЯЛ

Ако имате наложена глоба като административно нарушение в Турция, трябва да я платите на връщане на граничния пункт. В противен случай няма да ви бъде позволено да продължите с автомобила си към България.
Глобените в Турция водачи на МПС с българска регистрация досега минаваха границата без проблем, но това вече е история.
От 11 април 2019 г. на граничните контролно-пропускателни пунктове на Турция е въведена система за събиране на наложените на чужди граждани глоби и други санкции по време на престоя им на територията на Турция, чието заплащане не е било извършено на друго място. Това съобщи МВнР. Става въпрос за наложени глоби при нарушения на правилата за движение по пътищата и неплатени тол такси при използване на автомагистралите в Турция. Заплащането се осъществява на митническите пунктове на ГКПП при излизане от страната, като информацията за всички наложени парични глоби и други санкции на лицето излиза на служебните компютри на митническите служителш. В случай, че има неплатени такива, се издава предписание да бъде извършено незабавно плащане на гише на митницата, включително с кредитни и дебитни карти. Ако в системата на МВР на Турция има постъпили данни за неплатени стари глоби, те също ще бъдат изискани.
При невъзможност за заплащане на място се предвижда задържане на превозното средство на паркинг на митницата на ГКПП до заплащане на паричната санкция.
Във връзка с въведената нова система за незабавно плащане на наложените глоби е препоръчително българските граждани стриктно да спазват правилата за движение по пътищата и други разпоредби на територията на Турция.
Ако сте пътували в южната ни съседка с автомобил, може да проверите дали имате наложени глоби тук.
В горното квадратче PLAKA изпишете регистрационния номер на автомобила, а в долното – посочения код, натиснете Sorgula)
На снимката: Граничен пункт „Капъ куле“
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПродължаваме да се топим, населението в страната наброява 7 000 039 души
Следваща статияГръцки археолог запозна шуменски ученици с историята на Света Гора

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here