дом Политика Гласувано! Ще плащаме с 23% процента по-скъпа вода (видео)

Гласувано! Ще плащаме с 23% процента по-скъпа вода (видео)

18
ДЯЛ

С 22 гласа „за“ и 14 „против“ бизнес планът на ВиК дружеството за увеличение цената на водата с 23% бе приет.
Решението предизвика бурни реакции в залата, тъй като при представянето на отделните точки за гласуване, настъпи объркване.
Граждани напуснаха заседанието с упреци, че общинските съветници са били подведени и са дали своя глас напълно погрешно.
„Това е недопустимо, чувстваме се предадени“, коментираха граждани пред репортер на 24shumen. com.
Стана ясно, че бизнес планът е приет с гласовете на съветниците от ГЕРБ, АБВ, Наталия Стефанова, Васил Тодоров, Иван Ламбов и Стефани Любенова.
Представителите на БСП и Атака гласуваха против, Деан Станчев от ВМРО – също даде отрицателен вот, а ДПС-арите не взеха участие в гласуването.
Снимка и видео: 24shumen.com

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОгън унищожи 50 декара посеви с пшеница
Следваща статияРодители от Вехтово и Новосел „на тръни“ за съдбата на детските градини в селата им

18 КОМЕНТАРИ

  1. Гръм да ви удари дано всичките, продажници долни. Не ви е срам да плащаме по- висока цена за калта която тече по чешмите ни. Все едно сме на кали бани. Не забравяйте само, че и вие ще я плащате тази цена Идиоти

  2. Защо не взехте предвид нашите подписи, а само гласовете на Общинския съвет? Само в Шумен водата е толкова скъпа и некачествена.

  3. Оставка на цялото общинско ръководство, оставка на всички общински съветници или прегласуване на приетото решение за водата!

  4. Не мога да ви разбера, хем искате по-хубаво качество на водата, хем ревете, че приели бизнес план и вдигнали цената. Ами нали затова я вдигат бе глупци, за да има с какво да се извършат инвестициите! Или вие очаквате бургазлии или софиянци да ви плащаме водата?! Няма да стане! Или ще си плащате и ще си оправите ВиК мрежата, или ще си пиете калта!

    • Не зная в Бургас колко е цената на водата, но софиянци пият рилска чиста вода и цената и е половината от шуменската. Водата е природно богатство, следователно трябва да е на една цена за всички. Не може 40 години да ни залъгват с пречиствателна станция за питейна вода, всеки път заради тази инвестиция да вдигат цената, а накрая да плащаме по над 3 лева за кубик поливна вода. Дори когато не е валяло водата мирише на тиня, а след дъжд е просто страшно. Че тя пречиствателната станция на изхода изхвърля по-чиста вода от тази, която тече от чешмите!

  5. Искам да попитам някой знае ли кой е този блок в който са си сменили тръбите и вече пият чиста вода,без тиня?Ако директорът на ВиК чете това може да напише адреса за да се уверим и ние в това.

  6. Няма такъв филм да събират в продължение на години пари за бъдещи инвестиции. Цената трябва да е съобразена с качеството на водата в настоящия момент! Ние да не сме акционери на ВиК, че да ги спонсорираме? Купуваме продукт – плащаме продукт! Ако е с ниско качество и не става да пиене – плащаме по-малко, а не повече, торба акъллия!

  7. Шефът на ВиК има си хас да каже нещо друго, освен казионното – водата е чиста като сълза, струва си всяка стотинка. Ами дайте да го накараме да изпие една-две чаши вода пред очите на всички граждани, ама да бъде налята пред него от някоя от чешмичките в града. Тогава може и да му повярвам, че водата отговаря на евростандартите.

  8. Не сме народ, не сме народ, а мърша,
    хора, дето нищо не щат да вършат.
    Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
    „Аз не зная! Аз не мога!“ – общ е глас.
    И не знаем, не можеме, не щеме
    да работим за себе си със време.
    Само знаем и можеме, и щеме
    един други злобно да се ядеме…
    Помежду си лихи, буйни, топорни,
    пред други сме тихи, мирни, покорни…
    Все нас тъпчат кой отдето завърне,
    щот сме туткун, щото не сме кадърни…
    Всякой вика „Яман ни е нам хала!“ –
    а всякому мерамът е развала…

    Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
    пак ще кажа и с това ще да свърша.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here