дом Политика Главният прокурор разпореди проверка на дейността на партия ДОСТ

Главният прокурор разпореди проверка на дейността на партия ДОСТ

0
ДЯЛ

Сотир Цацаров е разпоредил на Върховната касационна прокуратура проверка на дейността на политическа партия ДОСТ, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.
Предметът на проверката е съответствието на дейността на разпоредбите на Конституцията на Република България и Закона за политическите партии и така евентуалното наличие на предпоставките по чл. 149 ал. 1 т. 5 от Конституцията /искане до Конституционния съд за обявяване на противоконституционност на политическа партия/ или по чл. 40 ал. 1 т. 1 и т. 2 от Закона за политическите партии /иск до Софийски градски съд за разпускане на политическа партия/.
Причината за проверката е публикуваната на 26 март 2019 г. декларация на ДОСТ за организиране и провеждане на „Национална подписка с искане за законово признаване от страна на българската държава на статут на национално малцинство“.
Както 24shumen.com писа, на 17 март националното ръководство на ДОСТ реши (на снимката) да стартира подписка за признаване на турско малцинство в България. Това е историческо решение, обявиха тогава лидерите на ДОСТ.
Вчера пък евродепутатът Ангел Джамбазки от ВМРО призова за намеса на Главна прокуратура и за обявяване на партията на Лютви Местан за противоконституционна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕРП Север подпомага популацията на защитения бял щъркел
Следваща статияПромениха заплатите на селските кметове в община Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here