дом Общество Гимназия дава имоти под наем, за да се издържа

Гимназия дава имоти под наем, за да се издържа

0
ДЯЛ

Помещения и обработваеми земи в учебно производствената база на Професионалната гимназия по селско стопанство и хранителни технологии в Шумен да бъдат отдадени под наем, като по този начин ще постъпват приходи в помощ на училището. Това предлага в докладна председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев. Документът ще бъде обсъден и гласуван на предстоящата сесия на Общинския съвет на 30 юни.
Беджев посочва, че е бил писмено уведомен от директора на гимназията, че училището разполага с гаражи, работилници и складове, които не ползва и се рушат. Има и овощна градина и обработваема земя, които не може да поддържа. В тази връзка директорът предлага тези имоти да бъдат отдадени под наем, за да се поддържат, а в училището да постъпват допълнителни средства, необходими за издръжката му.
Наредба за провеждане на публични търгове и публично оповестени конкурси дава възможност на управителя, съответно директорът, да предоставя имотите под наем.
Чл. 4, т. 1.1 от същата наредба гласи, че решение за провеждане на публичен търг или публично оповестен конкурс се взема от Общинския съвет.
На основание Закона за местната администрация и текстове от Наредбата за провеждане на публични търгове проф. Беджев предлага на ОбС обектите в Гимназията да бъдат предоставени под наем за срок от 5 години след провеждане на публичен търг с тайно наддаване.
Снимка: ПГССХТ-Шумен
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия8 общини със задължителни предписания от Екоинспекцията
Следваща статияПродължава събирането на излезли от употреба автомобилни гуми в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here