дом Култура „Гергьовско надсвирване“ стягат във Върбица

„Гергьовско надсвирване“ стягат във Върбица

1
ДЯЛ

По инициатива на общинския кмет инж.Мердин Байрям и под неговия патронаж, Община Върбица организира конкурс „Гергьовско надсвирване“. Фолклорното съревнование ще се проведе навръх празника – на 5-и май от 15.30 часа на площада пред Младежкия дом в град Върбица. От Общината канят всички желаещи оркестри и солисти да вземат участие в празничния конкурс.
За членове на компетентното жури са поканени изявени върбишки музиканти, допринесли за славата и популярността на град Върбица, както в Родината, така и далеч зад нейните предели, съобщават от Общината.
Класиралите се на първите три места ще бъдат наградени от кмета инж. Мердин Байрям. Победителят в надсвирването ще получи 250 лева, за втората позиция е предвидена парична награда от 200 лева, а за третия – 150 лева.
На Гергьовската веселба ще има много музика и изненади, обещават от Общината.
Записванията за участие са д 2 май, в рамките на работния ден, в сградата на Музея „Василакева къща“, а за повече информация може да позвъните на тел.: 0882 820 594.
Според регламента на надсвирването, участниците в оркестрите трябва да са навършили 18 години, а времетраенето на изпълненията е от 5 до 8 минути максимум.
Снимка:Община Върбица
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОпашка се извива от сутринта пред книжарница в центъра на Шумен
Следваща статияМалчугани демонстрираха знания за гората и животните

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here