дом Политика ГЕРБ се страхува от 4 април и затвори държавата

ГЕРБ се страхува от 4 април и затвори държавата

0
ДЯЛ

България затваря за 10 дни от понеделник, а локдаунът ще продължи непосредствено преди датата за редовните парламентарни избори на 4 април. Управляващите от ГЕРБ отново демонстрираха, че когато не могат да дадат решения – създават хаос и паника.
Ние, от „БСП за България“, настояваме незабавно да се направи детайлен анализ на епидемичната обстановка в страната.
Отговорните политически и здравни власти да започнат да спазват Националния план на Република България за готовност при пандемия, приет от Народното събрание още през 2006 година.
-Да бъдат обособени допълнителни COVID-19 отделения, но заедно с това да има „чисти коридори“ за хората с други заболявания, хронично-болни и др.
-Незабавно да се актуализират списъците за ваксинация на рисковите групи.
-Конкретно за Шумен – Светкавично стартиране на процедура по възстановяване на Белодробна болница в града за лечение на болни от коронавирус.
-Спешно да бъде проведена мащабна национална ваксинационна кампания чрез мобилизирането на ресурсите на обществените медии, личните лекари, РЗИ и др. Азбучна истина е, че ваксинацията е основно средство както в междупандемични периоди, така и по време на пандемия.
-Правителството да започне моментално преговори с за осигуряване на ваксини от Русия и Китай за компенсиране на недостига от нарушените доставки на договорените от ЕК имунизационни изделия.
-Да се направи пълна ревизия на досегашните икономически и социални мерки и да се пристъпи към данъчна ваканция за засегнатите бизнеси, както и към преки помощи на семействата с малки деца.

Пресцентър на БСП за България – Шумен

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧетирима интубирани и две жертви на COVID-19 в Шуменско днес
Следваща статияТрадиционното конно шествие за Тодоровден премина по улиците на Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here