дом Политика ГЕРБ печели в 6 общини в Шуменско, ДПС взема останалите 4

ГЕРБ печели в 6 общини в Шуменско, ДПС взема останалите 4

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Районната избирателна комисия в Шумен обяви резултатите от изборите в общините на област Шумен. В шест от общините победата е за ГЕРБ. В четири от районите в Шуменско категорично печели ДПС. Единствено само в община Каспичан ГЕРБ и БСП влизат в челен сблъсък.
Данните показват, че в община Шумен вотът се печели от ГЕРБ с 23.41%. С разлика само от 2% партията на Слави Трифонов е втора. „Има такъв народ“ събира 21.38% от вота.
В община Шумен социалистите събират 17.96%, а ДПС – 6.32%. След тях са „Демократична България“ – 5.7%, „Изправи се! Мутри вън!“ – 5.29%, ВМРО – 4.33%, „Воля и НФСБ“ – 3.6%, БНО – 2.9% и „Възраждане“ – 2.66%.
В община Венец убедително вотът печели ДПС с 53.18%. Втори са ГЕРБ с 38.68%.
В община Върбица победата на ДПС е безапелационна. Там Движението е получило 74.66% от гласовете. Втори са ГЕРБ с 13.49%.
Победата в Каолиново също е за ДПС – 58.76%. За ГЕРБ в северната община са гласували 32.42%.
ГЕРБ и БСП влизат в битка за община Каспичан. Партията на Бойко Борисов успява да измъкне победата с 26.02% от гласовете. Отборът на Корнелия Нинова губи на косъм с 23.97%.
Безспорна е победата на ГЕРБ в община Хитрино, където партията на Бойко Борисов взема 50.89% от вота. Втори са ДПС с 28.87%.
Безапелационен е резултатът на ГЕРБ в община Никола Козлево – 69.22%.
ДПС обаче измъква победата в община Нови пазар, където Движението събира 30.14% от вота.
С 37.84% ГЕРБ печели изборите в община Смядово. Победата е за ГЕРБ и в община Велики Преслав. Там партията печели 21.51%.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПочина журналистът Георги Коритаров
Следваща статияЛятото идва! Пазете гората от пожари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here