дом Общество Георги и Рая са най-предпочитаните имена през 2017 г., при мюсюлманите –...

Георги и Рая са най-предпочитаните имена през 2017 г., при мюсюлманите – Мерт и Мелиса

0
ДЯЛ

През 2017 г. новородените деца в област Шумен са наречени с 591 различни лични имена (678 през 2016 година). През изминалата година се запазва тенденцията за по-голямо разнообразие на имената при момичетата (315 имена), отколкото при момчетата (276 имена), макар че разнообразието е по-малко от предходната година. С две лични имена са записани четири новородени.
Сред новородените момчета най-разпространеното име е Георги. На второ и трето място се нареждат Никола и Мартин. В област Шумен сред най-предпочитаните мъжки имена са и Теодор, Алекс, Александър, Борис и Димитър.
При новородените момичета през изминалата година, най-предпочитаното име е Рая. Следват Габриела, Виктория и Симона. Често срещани имена са и Сияна и Никол.
При момичетата тенденцията на навлизане на нетрадиционни имена е по-силно изразена, в сравнение с момчетата.
В рамките на страната, за поредна година, сред новородените момчета най-разпространено е името Александър, следвано от Георги и Мартин. При момичетата най-предпочитано е името Виктория, следвано от Мария и Никол.
В област Шумен, най-често срещаното мюсюлманско име при новородените момчета е Мерт, следвано от Анъл и Емир, а при момичетата – Мелиса, следвано от Дефне и Еда, които са еднакво предпочитани.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПочина любимецът на поколения деца, Николай Николаев – Бате Николай
Следваща статияПожарникари спасиха от изпепеляване хладилна камера, премахваха и опасни ледени висулки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here