дом Общество В Смядово: Кметът увеличава с 15 % заплатите в общинска администрация

В Смядово: Кметът увеличава с 15 % заплатите в общинска администрация

0
ДЯЛ

С 15% ще бъдат увеличени заплатите на общинските служители в Смядово от догодина. Целта е привличане на млади специалисти, а едновременно с това да се стимулират професионалистите в своите ресори. Вече са изготвени финансовите разчети за увеличението, което ще бъде заложено в новия бюджет 2020.
„За съжаление ниски са заплатите на служителите в общинска администрация спрямо тези на учителите. Трудно мога да намеря качествени хора. Не мога да привлека един млад специалист с брутна заплата от 700 лева“, заяви за 24shumen.com кметът Иванка Петрова. Според нея при такова ниско заплащане той нямало да има никакъв стимул, още повече пък да започне да разработва проекти.
Стимулите обаче не са еднакви за всички общински служители. Изготвени са критерии, а именно – натовареност, обем свършена работа и постигнати резултати.
„Искам да бъда ясна, при този, който работи и влага умения ще има осребряване на труда, а не за този, който се скатава и чака да свърши работното време“, категорична бе Петрова.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони без електрозахранване
Следваща статияДнес църквата почита Света Анна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here