дом Общество В приемния ден на кмета Христов: Жена от Каспичан се жалва, че...

В приемния ден на кмета Христов: Жена от Каспичан се жалва, че от години живее без ток и вода

0
ДЯЛ

В истинска трагедия се е превърнал животът на Росица Христова от Каспичан, стана ясно от разказа й пред кмета на община Шумен Любомир Христов в приемния му ден. Тя се разплака в търсене на точните думи, с които да представи адът, в който живее вече 9 години. Жената съжителствала с болен от епилепсия син в стая, подобна на землянка. Няма нито ток, нито вода, светлината идвала от свещи. Така нар. жилище било като склад с туби с вода. На баня майката и синът от години ходели у приятели. Помощ им оказвало семейството, което беше изклано от племенника си заради имот. А сега Росица била на произвола на съдбата. Била картотекирана за жилище, но не можела да се уреди, стана ясно от заявеното от жената.
Христова се оплака още, че жилища от Общинския фонд „получавали роднини на общински чиновници и наркомани“. В момента, по нейна информация, имало свободни жилища, но те се пазели за хора, в крайна нужда, пострадали от бедствия.
„А аз, в коя категория съм. Защо плащам данъци“, попита Росица Христова. Благодарна е на съпругата на кмета на село Мировци, че въпреки мизерията, все пак са й предоставили подслон.
Тя разказа през сълзи на кмета Христов, че кметицата на Каспичан на Нова година й подарила една огромна свещ. А от Общината в Каспичан, чиновничка й казвала в очите „Ти жилище няма да получиш. Не разбра ли най-после?“
„Вие сте последната ми надежда, г-н Христов. Дойдох при Вас, защото зная, че помагате на хората. И те Ви вярват“, заяви Христова.
„Не го приемайте за заплаха, но съм решила твърдо да се срещна с премиера Бойко Борисов и да го запозная с моята тъжна история“, категорична бе тя.
Кметът Христов от своя страна обеща да се срещне с кметицата на Каспичан и да потърсят решение.
Ремонти на улици и благоустрояване бяха основните въпроси, които граждани поставиха в приемния ден на кмета на Шумен Любомир Христов.
Тони Илиева поиска съдействие от градоначалника за поставяне на химически тоалетни. Тя се оплака, че заради започналата реконструкция по ул. „Васил Априлов“ били поставени бараки, които й отнемали светлината в жилището. Апартаментът на дамата се намира на нисък етаж.
„Ще се съобразим с изискванията в закона. Няма да ограничим на никого светлината. Зависи как ще бъде представен проектът“, заяви кметът Христов.
Бараките щели да бъдат наредени в една посока. Едната барака е на полицейския инспектор.
Група, собственици на жилища на ул. „Г.С. Раковски“ се оплакаха от отказа на Общината за предоставяне на разрешително за прокопаване поради газификация.
Експерт категорично отрече да е правен отказа. Според него алтернативен вариант за прокопаване на трасе за газопровода, откъдето ще се захранват адресите може да бъде намерен.
Кметът Христов увери делегацията, че няма да бъдат оставени и ще се намери решение на техния проблем. Той смята, че всяка фирма, в случая компанията за газифициране си гледала собствения интерес и нехаела за интересите на Общината.
За сериозен проблем алармираха и живущи на ул. „Ивански“ в кв. „Дивдядово“. В подробен разказ те описаха критичното състояние на улиците, осеяни с дупки и кратери.
Когато завалял дъжд ситуацията ставала много тежка, особено за децата. Те газели кал и когато с мръсните обувки влезели в училище учителите недоволствали, даже и директорът правел непрекъснати забележки на малките. А когато дойдели гости те се хващали за главата от ужасната картина с разбитата улица.
„В кой век живеем, да нямаме нормална улица с асфалт. Колите ни непрекъснато се чупят. Разход след разход за ремонт“, оплака се Чавдар Христов.
Кметът обеща съдействие.
Две пенсионерки поискаха нов клуб, тъй като настоящият бил в къща, която била напукана. Те даже огледали възможни помещения в намиране на решение.
Градоначалникът им предложи наскоро ремонтираното читалище „Екипе“.
От наводнено жилище от р. Енчова пък се жалва Нуртен Исмаилова. Тя разказа, че при проливен дъжд гаражът й се наводнявал. И започвала истинска битка с водната стихия. Всичко подгизвало. Тя обясни, че постройката била законна, а тя има нотариален акт.
„Живея в непрекъснат страх, когато небето причернее и започне да вали“, каза Исмаилова.
Кметът ще изпрати утре комисия от експерти, които да се запознаят на място с проблема и да търсят решение.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАПИ: След 17.00 ч. днес продажбата на е-винетки ще бъде затруднена
Следваща статияВъв Велики Преслав протестираха срещу лошото състояние на пътищата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here