дом Общество В понеделник: Започва ремонтът на северния тротоар по улица „Съединение“

В понеделник: Започва ремонтът на северния тротоар по улица „Съединение“

1
ДЯЛ

Въвежда се временна организация на движение по ул. „Съединение“ в района от Съдебната палата до Пенсионерски клуб №7. Промяната влиза в сила от понеделник, 12 февруари и е във връзка със започващите ремонтни дейности по проект „Благоустрояване и рехабилитация на части от техническата инфраструктура на гр. Шумен“, финансиран по Приоритетна Ос 1 на ОП „Региони в растеж 2014-2020 г.“, съобщиха от Общинската администрация.
Строителните работи включват подмяна на бордюрите, изграждане на нов тротоар в северната част на улицата и скосявания, които да осигурят достъпна среда за хората с увреждания. Предстои подмяна на съоръженията на детската площадка преди пенсионерския клуб, облагородяване на зелените площи и изграждане на енергоспестяващо улично осветление.
Изпълнител на дейностите е „Барс“ АД, Шумен. От ръководството на фирмата съобщават, че строителството ще се извършва едновременно от двата края на района към средата на предвиденото за ремонт трасе. Южната лента на пътното платно ще бъде отворена за движение на автомобили, а северната ще се затваря на отделни участъци между две пресечни улици. Движението на автомобилите ще се регулира с мобилни светофарни уредби.
От Общинската администрация призовават шофьорите да бъдат внимателни, да не създават предпоставки за пътно-транспортни произшествия и да спазват поставената вертикална маркировка.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПети юбилеен национален форум по дентална медицина започна в Шумен
Следваща статияМазилка пада от фасадата на НАП (снимки)

1 коментар

  1. Работещите да внимават да не се спънат в някой от висящите до земята „законни“ кабели на знайни и незнайни оператори.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here