дом Общество В помощ на пчеларите: Увеличават залесяването на медоносни дървета

В помощ на пчеларите: Увеличават залесяването на медоносни дървета

0
ДЯЛ

Увеличаване на залесяването с 10% с медоносни видове в помощ на отрасъл пчеларство, обсъдиха на стопански съвет ръководителите на 18 териториални поделения от Североизточното държавно предприятие (СИДП). Представителите на териториалните поделения докладваха какви резерви имат и къде могат да бъдат увеличени площите при есенното залесяване. Директорът на СИДП инж. Веселин Нинов призова колегите си да подпомагат пчеларите не само със залесяване, а и с предоставяне на фиданки от медоносни видове, които самите производители на мед да преценят къде да бъдат залесени. Нинов коментира, че това и преди е правено през годините и е една изключително добра практика, която ще продължи.
43% е изпълнението за ползване на дървесина към петмесечието в стопанствата на СИДП, бе отчетено още на заседанието. С най-добри резултати е Държавна горско стопанство-Омуртаг, където реализацията за годината по финансов е план е 80%. Традиционно с отлични финансови резултати са Държавно ловно стопанство-Шерба, Държавно горско стопанство-Върбица, Държавно горско стопанство-Шумен и Държавно горско стопанство-Генерал Тошево.
По време на събирането беше обсъдено и предложеното от министър Десислава Танева закупуване на малки частни гори.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияХрамов празник в църквата „Св. Възнесение Господне“ в Шумен
Следваща статияВърбица и Велики Преслав с отличия от конкурса „Образцова община“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here