дом Общество В община Каспичан: Събират невнесените данъци чрез съдия изпълнител

В община Каспичан: Събират невнесените данъци чрез съдия изпълнител

0
ДЯЛ

Данъчната събираемост в община Каспичан за първото полугодие на 2020 г. ще бъде отчетена на предстоящата сесия на Общинския съвет. 610 102 лв. са постъпили в приход на общинския бюджет от местни данъци.
„Независимо от настъпилата криза заради COVID-19 е постигната една добра събираемост на местните налози”, е записано в отчета, който ще бъде представен от кмета Милена Недева. Като положителен пример тя посочва събираемостта при данък ”Недвижими имоти” – 77,72% и такса „Битови отпадъци” – 60,43%. Останалите налози варират около 50% събираемост, което в отчетната година е напълно удовлетворително.
На базата на влезли в сила от предходни години актове на стойност 19 065,63 лв. са възложени изпълнителни дела за принудително събиране чрез частен съдебен изпълнител срещу 26 длъжника за просрочени задължения към местния бюджет – 22 физически лица и 4 юридически. В резултат на крайната мярка в бюджета на Общината са постъпили 3 996,75 лв. от принудително изпълнение срещу некоректните длъжници.
Срещу още 7 длъжника са изготвени изпълнителни дела за вземания с общ размер 3 623,95 лв. които бяха спрени в настъпилата епидемична обстановка.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВерижна катастрофа в Търговищко, 3 от колите са с шуменска регистрация
Следваща статияШумен отново ще бъде домакин на най-голямото състезание по спортно ориентиране

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here