дом Култура „В лабиринтите на любовта“: Студенти и ученици мерят сили в поетичен маратон

„В лабиринтите на любовта“: Студенти и ученици мерят сили в поетичен маратон

0
ДЯЛ

Поетичен маратон под надслов „В лабиринтите на любовта” започна днес, 24 март. Организатори са преподавателите от Катедрата по руски език. Събитието е част от юбилейните прояви, посветени на 45-тата годишнина на русистиката в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ и се осъществява в рамките на международен проект към фонд „Русский мир“, съобщават от висшето учебно заведение.
Участниците в маратона са над 50 студенти от специалностите Руска филология с бизнес комуникация, Приложна лингвистика, Английска филология, докторанти, университетски преподаватели, членове на младежката организация „Наследство“, ученици от шуменските училища СУ „Сава Доброплодни“ и СУ „Васил Левски“, от СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в гр.Смядово и от СУ „Г.С.Раковски“ в гр. Котел. Организаторите са предвидили награди за най-изявените четци.
Поетичният маратон стартира в Актовата зала на Педагогическия факултет в 10.00 часа.
От 12.00 часа, Катедрата по руски език обявява Ден на отворените врати. Той ще се проведе в Центъра по русистика в Корпус 2. Ще бъдат представени възможностите за изучаване на руски език в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ и новата специалност – Руска филология и социална работа. Преподаватели от катедрата ще разяснят възможностите за кандидатстване в университета, както и предлаганите стажове, практики, стипендии и награди. Гостите ще се запознаят с дейността на Катедрата по руски език, Центъра по русистика и новооткрития Център по тестиране.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКрай на теча от мръсния канал на ул. “Дедеагач” в Шумен
Следваща статияД-р Нигяр Джафер: Наградата „Здравен политик“ означава огромна отговорност

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here